Det 20-årige Ajax-talent Abdelhak Nouri er blevet erklæret 'permanent hjeneskadet', efter at han for nylig kollapsede i en træningskamp mod Werder Bremen.
Det 20-årige Ajax-talent Abdelhak Nouri er blevet erklæret 'permanent hjeneskadet', efter at han for nylig kollapsede i en træningskamp mod Werder Bremen. Foto: SANDER KONING

En hel fodboldverden er rystet.

I første omgang lød meldingen, at lægerne var optimistiske, og at Abdelhak Nouris hjerne ikke viste tegn på uregelmæssigheder. Torsdag kom det desværre frem, at Ajax' 20-årige midtbanetalent er blevet 'permanent hjerneskadet' som følge af sit kollaps i en træningskamp mod Werder Bremen.

FBL-Iaaaa33

Indtil videre har det været sparsomt med yderligere detaljer om Abdelhak Nouris tilstand, men nu fortæller hans storebror Abderrahim Nouri, hvor slemt det egentlig står til.

»Lægerne er ret sikre i deres sag, og det ser ikke godt ud. Hvis han overhovedet vågner, kan de ikke forestille sig, at han hverken kommer til at spise, tale eller gå igen. Sandsynligvis vil han ikke en gang kunne genkende nogen. Men vi giver ikke op. Vi tror på, at gud vil hjælpe os,« siger Abderrahim Nouri til det hollandske medie Algemeen Dagblad.

De danske landsholdsprofiler Thomas Delaney, Lasse Schøne og Kasper Dolberg kunne se lamslået til, da den uhyggelige episode lørdag den 8. juli indtraf i træningskampen mellem Werder Bremen og Ajax.

gharv

Siden har støtten til Abdelhak Nouri og hans familie været enorm. Fredag var et hav af Ajax-fans samlet foran hans hjem, hvor alle de sørgende Ajax-spiller også kom forbi for at vise deres medfølelse.

Tusindvis af Ajax-fans var fredag den 14. juli troppet op foran Abdelhak Nouris hjem for at vise deres støtte.

Med et billede af sin lillebror ved siden af sig tog Abdelhak Nouris anden storebror Mohammed imod støtten fra de tusindvis af fremmødte Ajax-fans.

(FILE) BELGIUM SOCCER ABDELHAK NOURI

Dybt berørt og med et billede af sin lillebror ved siden af sig tog Abdelhak Nouris anden storebror Mohammed imod støtten fra de tusindvis af fremmødte Ajax-fans.

Danske Lasse Schøne var en af de mange Ajax-spillere, der fredag den 14. juli kom forbi Abdelhak Nouri og familiens hjem.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.