Sagen om pokalkampen mellem HIK og Silkeborg er langt fra slut endnu. For Superliga-klubben appelerer nu kendelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans om, at pokalkampen mellem de to mandskaber skal spilles om.

»Vi forventer at anke afgørelsen en af de nærmeste dage, da vi mener afgørelsen er forkert og uretfærdig,« skriver Silkeborg IF's kommunikationschef Niels Frydenlund i en sms til TV2 Østjylland.

Silkeborg endte med at vinde pokalkampen, der blev spillet den 11. oktober, efter straffesparkskonkurrence, men kampen skal spilles om, fordi straffesparkskonkurrencen blev afviklet efter forkerte regler.

HIK sparkede først, hvorefter Silkeborg sparkede to gange, dernæst var der to forsøg til HIK - og så fremdeles. Denne model kaldes ABBA-modellen, mens den traditionelle model - hvor holdene sparker på skift - kaldes ABAB-modellen.

Dommer Peter Muich Larsen afviklede straffesparkskonkurrencen efter ABBA-modellen, men ifølge reglerne skulle HIK og Silkeborg have afgjort kampen efter ABAB-modellen.

HIK nedlagde efterfølgende protest, og 2. divisionsklubben har fået medhold i Fodboldens Disciplinærinstans, så kampen står nu til at skulle spilles om. Tidligere har Silkeborgs træner, Peter Sørensen da også givet udtryk for, at han ikke forstår kendelsen.

»Jeg er meget overrasket. Alle var enige om, at den af dommeren fejlagtige afvikling af straffesparkskonkurrencen ikke fik nogen betydning for kampen. Alligevel står det direkte formuleret i kendelsen, at det havde en betydning for resultatet, og det kan jeg ikke se,« sagde han til Tipsbladets hjemmeside.