De store klubber drømmer stort i Champions League. De vil lukke turneringen, og alle de små og mellemstore lande - heriblandt Danmark - skal ikke være med.

Efter et møde tirsdag sagde formanden for de europæiske klubbers organisation (ECA), Karl-Heinz Rummenigge fra Bayern München, at han forestiller sig en slags europæisk superliga med 20 hold fra de fem store lande i Europa - Tyskland, England, Frankrig, Spanien og Italien.

»Det er en idé, der er født for nogen tid siden, og den har sit udgangspunkt i, at jeg kan se, at topklubberne i de fem store ligaer hele tiden bliver stærkere og stærkere,« siger Karl-Heinz Rummenigge ifølge den engelske avis London Evening Standard.

Han får opbakning fra Andrea Agnelli fra de italienske mestre, Juventus.

»Champions League har en tv-markedsværdi på 1,5 milliarder pund (14,5 milliarder kr.) mod en tv-markedsværdi for Super Bowl på syv milliarder pund. Og det er på trods af, at der ifølge vores undersøgelser er 1,6 milliarder fodboldfans i verden mod kun 150 millioner fans af NFL,« siger Andrea Agnelli.

»Der er med andre ord potentiale for mere, hvis vi ændrer måden, fodbold er organiseret på,« tifløjer italieneren.

Agnellis landsmand, Umberto Gandini - som er vice-præsident i ECA - nedtoner dog planerne, men han vil gerne være med til at videreudvikle konceptet i det nuværende Chanpions League-format.

Her er der 78 klubber fra 54 lande, der konkurrerer om 32 pladser i hovedturneringen.

»Der er ikke enighed i ECA om, at Champions League nødvendigvis skal laves om,« siger Umberto Gandini, der repræsenterer AC Milan.

»Vi vil lytte til hovedaktørerne i Champions League og også til det europæiske fodfboldforbund (UEFA) for at finde ud af, hvad der er bedst,« siger Umberto Gandini ifølge BBC.

Karl-Heinz Rummenigge forestiller sig, at en europæisk superliga kan organiseres af UEFA eller af klubberne selv - altså en form for piratliga.

Den danske fodbolekspert, Niels Christian Frederiksen, mener ikke, det er særlig realistisk med en piratliga.

»Jeg ser dette her som en politisk melding,« siger han til bt.dk.

»For det første får Premier League en fuldstændig vanvittig tv-aftale fra næste sæson, som kunne få de engelske klubber til at nedprioritere Champions League. Og det er de øvrige europæiske storklubber ikke interesserede i.

For det andet forsøger klubberne at smede, mens jernet er varmt. Og med det mener jeg, at den tidligere UEFA-præsident Michel Platini er kørt ud på et sidespor p.g.a. hans rolle i FIFA-skandalen. Og det var Michel Platini, der var hovedarkitekten bag den reform, som gjorde det lettere for de mindre og mellemstore lande at få deres klubber med i Champions League. Nu er han væk, og storklubberne øjner en chance for at komme af med klubber som BATE Borisov og Malmö FF i efterårets gruppespil, som i deres øjne ikke er interessant nok - hverken sportsligt eller økonomisk,« siger Niels Christian Frederiksen.

Ændringer i Champions League-formatet kan tidligst træde i kraft fra sæsonen 2018/19.