Skal man bekæmpe fysik med fysik eller tværtimod indstille og udvælge sit hold med en plan om at spille sig uden om en mur af fodboldmuskler?

Det er et af de centrale spørgsmål, som Åge Hareide og hans stab har grublet over frem mod EM-skæbnekampen mod Irlands stærke fodboldfightere i aften.

Kender man den norske landstræner for Danmark ret, så finder han de fysisk stærkeste spillere i sin trup frem til den sidste gruppekamp i Dublin.

Det kan betyde flere markante ændringer i Danmarks startopstilling i forhold til fredagens EM-kvalkamp mod Gibraltar – helt op til fem. Se B.T.s bud på mulige nye ansigter i start-11'eren herunder.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Højre back: Henrik Dalsgaard – eller Andreas 'AC ' Christensen – ind for Daniel Wass
Klassisk fysik og fart-situation kontra teknik og boldkontrol-situation. Den hurtige og luftstærke Dalsgaard har som regel været Hareides go-to-guy på højreback i sine år som dansk landstræner.

Han erstatter mod Irland sandsynligvis Daniel Wass, som fik chancen i kampen mod Gibraltar, som ikke udgjorde en offensiv trussel for Danmark. En anden mulighed er, at Andreas Christensen tager højrebackpladsen.

Midterforsvar: Andreas 'AC ' Christensen ind for Mathias 'Zanka' Jørgensen
I 2018 ejede 'Zanka' pladsen ved siden af anfører Simon Kjær og gjorde det godt. Men siden kom 'AC' ind i varmen, og han har i år spillet de fleste kampe i denne EM-kval.

Mod Gibraltar startede 'Zanka' inde igen. Men 'AC' har leveret stærkt i denne landsholdssæson og fik et indhop mod Gibraltar, som kan tyde på, han skulle have lidt boldføling inden Irland-kampen: Enten i midterforsvaret eller som højreback.

Foto: Lars Møller
Vis mere

Central midtbane: Pierre-Emile Højbjerg ind for Lasse Schøne
Lasse Schøne spillede fra start mod Gibraltar, hvor han leverede en underligt anonym indsats på midtbanen sit gode overblik og rutine til trods.

Den mere fysiske løsning til 6'er-positionen er Højbjerg, som er vant til at udføre et beskidt og tempofyldt arbejdsraseri i Premier League for Southampton.

Højre angreb: Yussuf Poulsen ind for Robert Skov
Yussuf Poulsen har efterhånden etableret sig til at være en profil for Danmark og har i flere sæsoner vist sin hurtighed og målfarlighed i Bundesligaen. Blev sparet mod Gibraltar.

Robert Skov er en novice både som landsholds- og Bundesliga-spiller, og selvom han var et frisk pust i fredags, så stinker det langt væk af en frisk Yussuf Poulsen på banen fra start i Dublin.

Foto: SERENA CAMPANINI
Vis mere


Centralt angreb: Andreas Cornelius ind for Christian Gytkjær
Målnæsen er intakt hos Christian Gytkjær, som kom på tavlen igen mod Gibraltar, men det ville være at overdrive at kalde ham en 'big game player' i landsholdsregi.

Derfor er det oplagt, at Hareide ser Andreas Cornelius' vej. Den brølstærke Parma-bomber, der har stor succes i Serie A for tiden, kan hamle op med irernes fysisk og har før leveret vigtige mål for Danmark.

Det giver en ventet dansk opstilling, som ser sådan ud (4-2-3-1):

Schmeichel - Dalsgaard, Kjær, Christensen, Stryger Larsen - Højbjerg, Delaney - Poulsen, Eriksen, Braithwaite - Cornelius