Superliga Fodbold Sønderjyske - FC Midtjylland Allan Kuhn træner FCM
Superliga Fodbold Sønderjyske - FC Midtjylland Allan Kuhn træner FCM Foto: Claus Fisker

Allan Kuhn efterfølger Åge Hareide som træner i Malmö FF. Det bliver netop nu afsløret på et pressemøde i den svenske Champions League-klub.

Allan Kuhn kommer fra jobbet som assistenttræner i AaB, hvor han i 2008 stod i spidsen for holdet, da han overtog sædet fra den nuværende svenske landstræner Erik Hamrén og blandt andet førte holdet til 2-2 på Old Trafford.

Siden var han fra 2009 til 2011 cheftræner i FC Midtjylland, hvor han sagde op, da han ikke kunne forene siden egen spillestil med den meget boldbesiddende stil, klubledelsen på et tidspunkt besluttede sig for at tilføje holdet.

»Jeg er ydmyg og stolt over at have fået chancen i en storklub. Jeg har i løbet af rekrutteringsprocessen fået indsigt i, hvordan Malmö FFs vision om at ville udvikle fodbold er. Jeg er overbevist om, at jeg vil kunne tilføre meget i at løfte klubben spillemæssigt i de kommende år,« siger Allan Kuhn til klubbens hjemmeside.

Den 47-årige fodboldtræner med bornholmske rødder har to gange været med til at gøre AaB til dansk mester, i 2008 og i 2014 – som assistent for henholdsvis Erik Hamren og Kent Nielsen.

Malmö FF har været i Champions League-gruppespillet i de to seneste sæsoner. Det har Allan Kuhn bemærket.

»Jeg har set Malmö FF i Champions League på tv, og jeg har set hvilken fantastisk atmosfære, der er,« siger Allan Kuhn.

BT er til stede i Malmø til pressemødet. Mere følger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.