Lyt til artiklen

Regimet i Iran har slået hårdt ned på de protester, der har præget landet, siden den unge kvinde Zhina Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetægt.

Blandt dem, der har talt imod regimet, er den i landet højt profilerede fodboldspiller Amir Nasr-Azadani. Han blev anholdt i november og siden dømt til døden.

En dom, som hans støtter nu frygter kan blive til virkelighed hen over julen, hvor størstedelen af den vestlige verden er optaget af at fejre jul.

Det skriver CNN, som sammen med aktivistgruppen 1500Tasvir har gennemgået dokumenter, videoer og vidneudsagn fra Iran, som peger på, at mindst 43 personer, og heriblandt Amir Nasr-Azadani, står foran en henrettelse.

Regimet har allerede henrettet to demonstranter.

Amir Nasr-Azadani er anklaget for at have været medvirkende i drabet på tre sikkerhedsbetjente under demonstrationer i Isfahan 16. november.

Ifølge byens myndigheder er han sigtet for at have lavet optøjer mod selvsamme myndigheder. En forbrydelse, som altså har givet dødsstraf.

De påstår også at have fundet videomateriale, som skulle bevise, at han er en del af en bevæbnet gruppe.

Den Internationale Spillerforening (Fifpro) har udtalt, at de er chokerede over, at Amir Nasr-Azadani står over for en henrettelse, og har appelleret til Irans styre om, at straffen fjernes.

Men intet er sket. I stedet møder Amir Nasr-Azadanis støtter trofast op på Shahid Alikani-pladsen i Ishafan, da de frygter, at det er her, fodboldspilleren vil blive henrettet – hvis eller når det sker.

Amir Nasr-Azadani har senest spillet for klubben Tractor i den iranske liga.

»Tanken om, at de hver dag kan henrette ham, er virkelig hård for os. Og de nyheder, vi hver dag hører, er virkelig bekymrende,« fortæller en ikke navngiven kilde til CNN.