Foto: Anders Kjærbye

Jan Gregus havde ’lyst til at slå dommeren ihjel’ på grund af sit røde kort, som ifølge Ståle Solbakken giver FC København problemer på midtbanen i returkampen på torsdag.

FC København vandt 2-1 på udebane i Europa. En præstation, som kunne være blevet fejret stort af københavnerne, hvis ikke lige det var for to karantæner til de centrale folk William Kvist og Jan Gregus.

Kvist fik et gult kort, der holder ham ude af returopgøret, mens Jan Gregus inden for under et minut fik to gule kort og dermed rødt for at træde uheldigt på en modspiller og siden sparke bolden væk.

»Jeg var så frustreret, at jeg nærmest havde lyst til at slå dommeren ihjel, hehe. I mit hoved burde det ikke være muligt at få gult for den anden situation. Men jeg er glad for, at vi fik et godt resultat, selv om jeg er frustreret over mit røde kort,« sagde Jan Gregus, der også fik rødt kort i FCKs Champions League-opgør mod FC Porto.

»Det er en dårlig statistik. Jeg kan slet ikke beskrive det, for jeg ved ikke, hvorfor det er sket. Det sker, når jeg spiller på kanten.«

FBL-EUR-C3-RAZGRAD-COPENHAGEN

Det var ikke kun Jan Gregus, der var frustreret. Det var Ståle Solbakken også. FCK-manageren ville så gerne have fejret, at hans hold vandt en ovenud svær kamp i Europa og så i 1/16-finalen af Europa League. Men han kunne bare ikke se bort fra det faktum, at han skal finde på noget helt nyt på den centrale midtbane i returopgøret på torsdag.

»Vi har et problem. Det har vi jo. Uros spillede en fantastisk kamp, men det er jo ham, der skal bygges rundt om. Han kommer lidt hurtigt ind i lederrollen. Vi har Keita og Youssef, og vi kan ændre formationen. Vi må tænke os godt om,” sagde Ståle Solbakken, der ikke forstod meget af de gule kort.

FBL-EUR-C3-RAZGRAD-COPENHAGENsdhdgh

»Jeg synes, dommeren er hård mod os til sidst, når William får gult for ingenting. Der er jo ikke frispark. Jeg ved ikke engang, hvorfor han får frispark. og så flytter Gregus bolden én meter, mens de flytter frisparket 15 meter. Den var meget, meget hård, og det komplicerer det voldsomt for os i Parken i forhold til, hvordan vi skal sætte holdet sammen,« sagde Ståle Solbakken.

FCK-manageren kunne dog også godt finde glæde ved sejren. For nu er der pludselig ikke så langt til den 1/8-finale, som københavnerne drømmer om.

»Det er et fantastisk resultat. Præstationen var rigtig god. Vi havde det lidt svært. Det gik lidt hurtigt for os, når vi vandt bolden i første halvleg, for de var over os. Men defensivt var det pletfrit. Det bliver en svær kamp i returopgøret – lidt sværere nu med karantænerne. Men vi har et fantastisk udgangspunkt. Vi er ikke nemme at score på og slå i Parken. Så må vi bare se, om vi har spillere nok,« sagde Solbakken.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.