Malmö FF var på vej mod sejren i den svenske pokalfinale, men IFK Göteborg vandt efter forlængelse.

Drømmen om den første titel som cheftræner endte torsdag som en stor skuffelse for Jon Dahl Tomasson, da han med tre landsmænd i Malmö FF's startopstilling deltog i den svenske pokalfinale mod IFK Göteborg.

Malmö FF førte få minutter før tid med 1-0 i finalen på IFK Göteborgs hjemmebane, Gamla Ullevi. En stor Malmø-fejl førte imidlertid til udligning, og til sidst sejrede IFK med 2-1 efter forlænget spilletid.

Matchvinder blev den 36-årige veteran og tidligere Brøndby-spiller Alexander Farnerud, der var blevet skiftet ind midt i anden halvleg.

Malmö FF stillede med Jonas Knudsen, Anders Christiansen og Søren Rieks i startopstillingen i finalen, der skulle have været spillet i april, inden coronakrisen kom i vejen for det.

Søren Rieks' deltagelse i finalen blev dog kortvarig, for allerede efter et kvarters spil måtte den tidligere IFK Göteborg-spiller lade sig udskifte med en skade.

Omkring 10 minutter senere måtte Jon Dahl Tomasson foretage endnu en udskiftning, da midterforsvareren Oscar Lewicki blev ukampdygtig.

Det blev Ola Toivonen, der scorede kampens første mål, som bragte Malmö FF på 1-0.

Fem minutter før pausen udnyttede den 34-årige tidligere svenske landsholdsspiller, at IFK Göteborg-forsvaret ikke fik sparket bolden væk efter et hjørnespark.

Efter en mislykket clearing huggede Ola Toivonen til og sendte bolden i mål fra en position lige uden for målfeltet.

Stillingen holdt sig til pausen, og i anden halvleg var Ola Toivonen igen tæt på at score.

Det blev dog IFK Göteborg, der fik udlignet til 1-1 fire minutter før tid ved Patrik Karlsson Lagemyr.

Optakten var en stor fejl af Malmö FF-forsvareren Behrang Safari, som på egen banehalvdel og helt upresset faldt, da han modtog bolden, hvilket IFK prompte udnyttede.

Så måtte finalen ud i forlænget spilletid, og her slog indskiftede Alexander Farnerud hurtigt til og afgjorde kampen.

Med sejren vandt IFK Göteborg den svenske pokalfinale for første gang i fem år, mens Malmö FF's seneste pokaltitel ligger hele 31 år tilbage.

Allerede søndag får Jon Dahl Tomassons hold mulighed for at tage revanche samme sted, når holdet gæster IFK Göteborg i Allsvenskan.

»Nu bliver vi nødt til at glemme dette nederlag hurtigt og se fremad,« siger den danske træner til Malmö FF's hjemmeside.

»Nu har vi fuld fokus på Allsvenskan. Dér har vi fire sejre i træk, vi ligger nummer to i tabellen, og vi har en mulighed for revanche allerede på søndag,« siger han.