Foto: Lars Møller
FC København viste onsdag aften nok en gang, at Parken er en fæstning, når det kommer til europæisk fodbold. Således sikrede københavnerne sig avancement til Champions Leagues afgørende kvalifikationsrunde ved at sende stærke Dnipro Dnipropetrovsk hjem til Ukraine med et 0-2-nederlag.

Det første opgør i Kiev endte 0-0, og dermed er de danske vicemestre med samlet 2-0 med i i bowlen, når der fredag trækkes lod til sidste til de sidste kvalifikationsopgør.

Kampens første mål faldt efter et flot gennemspillet angreb, hvor Pierre Bengtsson lagde bolden skråt bagud til Andreas Cornelius, der enkelt kunne dirigere bolden ind bag Denis Boiko i Dnipro-målet.

Mens den første scoring var et produktet af godt sammenspil, var FC Københavns andet mål en individuel genialitet. Nyindkøbte Bashkim Kadrii modtog bolden omkring 40 meter fra mål, og herfra så han sig ikke tilbage. En stærk udfordring og et tørt, fladt venstrebenshug senere var FC København foran 2-0 og på avancementskurs.

Kadrii


Hjemmeholdet spillede i det hele taget med en enorm gejst og en imponerende disciplin, og københavnerne lignede et helt andet hold end det, der har leveret et tvivlsomt indtryk i de tre første superligarunder.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.