Lyt til artiklen

Andreas Christensen spillede hele kampen for Chelsea, der fortjent vandt 2-0 over Lille.

En scoring i ottende minut satte Chelsea i gang, og klubben har nu gode muligheder for at nå CL-kvartfinalen.

Chelsea indledte eksplosivt og fik fuld gevinst, da klubben tirsdag slog franske Lille i den første af to kampe i Champions Leagues ottendedelsfinaler.

Allerede i ottende minut scorede Kai Havertz, og i anden halvleg cementerede Christian Pulisic 2-0-sejren på Stamford Bridge.

Chelsea og danske Andreas Christensen havde godt styr på gæsterne, og London-klubben har nu et solidt udgangspunkt til returopgøret 16. marts.

Lille viste kun små glimt af den styrke, der gjorde klubben til fransk mester i sidste sæson, men det var langtfra nok til at udfordre hjemmeholdet.

Chelsea var uden angrebsstjernen Romelu Lukaku, der i weekenden diskede op med en tvivlsom indsats i Premier League.

Belgieren rørte bolden sølle syv gange i opgøret mod Crystal Palace, og manager Thomas Tuchel kvitterede med en bænkplads tirsdag.

Chelsea var dog favorit trods Lukakus rolle som bænkevarmer og kom buldrende op fra katakomberne under Stamford Bridge.

Kai Havertz misbrugte en kæmpe mulighed efter fire minutter, men fire minutter senere var den talentfulde tysker sikker, da bolden landede i panden på ham efter et hjørnespark.

Lille-spillerne virkede rådvilde og magtesløse i indledningen, men red stormen udmærket af i minutterne efter åbningsmålet.

Der var dog ikke tegn på, at franskmændene var taget til England for at satse hele butikken.

Chelsea stod godt på banen, og gæsterne viste i første omgang ingen tegn på intentioner om at skubbe kæderne længere frem på grønsværen.

Stille og roligt begyndte franskmændene dog at træde en smule i karakter. I anden halvdel af første halvleg blev Chelseas bagkæde ved flere lejligheder fanget langt fremme på banen.

Renato Sanches drev efter 40 minutter bolden frem og smækkede den mod mål, men måtte se den stryge snert over træværket.

Anden halvleg blev indledt i et hæsblæsende tempo. Chelsea forsøgte med samme overrumplende opskrift som i første halvleg, og Christian Pulisic var hovedarkitekten.

Det førte i første omgang ikke til mål, som det gjorde i første halvleg, men Chelsea holdt et fast greb om taktstokken.

Efter 63 minutter gav det gevinst, og netop Christian Pulisic stod bag målet, der sendte hjemmeholdet på 2-0.

Amerikaneren fik kuglen i feltet efter ihærdigt løbearbejde fra N'Golo Kanté og tippede den over Lille-keeper Leo Jardim.

Lille fik et hav af dødbolde i slutfasen. Det gjorde forestillingen en smule nervøs, men Chelsea holdt skotterne tætte.

/ritzau/


Du kan genopleve begge aftenens brag i LIVE-bloggen her: