En menneskelig fejl koster på en mindre renovering af et spritnyt fodboldstadion i Holbæk.

Fejlen betyder nemlig, at man har bygget stadionet for lille, og at man derfor ikke har plads til fodboldbanen.

Det skriver sn.dk.

Den 21. juni blev Holbæk Sportsby indviet med en masse nye faciliteter, heriblandt byens helt nye fodboldstadion, der skal huse 2. divisions-holdet Holbæk B&I.

Området, hvor Holbæk Sportsby er blevet bygget. Arkivfoto fra 2017.
Området, hvor Holbæk Sportsby er blevet bygget. Arkivfoto fra 2017. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Vis mere

Nu har man dog fundet ud af, at hegnet rundt om banen er blevet bygget forkert.

Og når hegnet skal have en bestemt afstand til fodboldbanen af sikkerhedsmæssige årsager, viser det sig, at banen er 18 centimeter for kort og 15 centimeter for smal.

»Det er simpelthen ikke godt nok. Det grænser til en parodi. Det svarer jo til, at man laver en badmintonbane for lille,« siger salgs- & kommunikationschef i Holbæk B&I, Asger Madsen, til sn.dk.

Sammenlagt løber det op til 28 kvadratmeter for lidt fodboldbane til, at man må spiller fodbold på Holbæks bane i de danske divisioner.

Fejlen skyldes, at hegnet rundt om banen er blevet sat på på 'bane-siden' af de stolper, der var blevet sat op efter opmåling af byggeriet.

Fonden Holbæk Sportsby, der har stået for projektet med den nye, sportslige satsning i Holbæk Kommune, oplyser til sn.dk, at man kommer til at løse problemet efter sommerferien.

Her fortælles det samtidigt, at det bliver entreprenøren på projektet, Morten C. Henriksen, der også sidder i bestyrelsen i Holbæk Sportsby, der kommer til at betale for arbejdet.

Holbæk B&I spiller i den kommende sæson i  2. division - Gruppe 1 efter at være rykket op fra Danmarksserien.