Han pegede mod himlen. Satte hænderne foran ansigtet. Og gik til jorden.

Stortalentet Jadon Sancho blev helten i lørdagens Ruhr-derby mellem Schalke 04 og Dortmund, hvor gæsterne, med Jacob Bruun Larsen og Thomas Delaney i startopstillingen, trak sig sejrrigt ud af opgøret.

Den 18-årige englænder scorede til slutresultatet 2-1 med et kvarter igen, og følelserne blussede over, da bolden gik i mål.

En tydeligt berørt Jadon Sancho blev omfavnet af holdkammeraterne og måtte trøstes på vej tilbage til egen banehalvdel til trods for, at han netop havde indtaget helterollen.

Efter kampen forklarede han kortfattet hvorfor.

»Jeg dedikerer det her mål til min afdøde bedstemor,« sagde han ifølge Bild.

Sanchos bedstemor gik bort tidligere på ugen, og den 18-årige englænder, der fik debut for det engelske landshold i oktober, rejste hjem til London i løbet af ugen.

»Jadons præstation bliver bare endnu større, når man tænker på, hvad han er gået igennem i denne uge,« sagde Dortmunds sportsdirektør, Michael Zorc, til Bild efter kampen.

Thomas Delaney bragte Dortmund på 1-0 efter syv minutter. Halvvejs i anden halvleg kom Schalke 04 på 1-1 efter et VAR-dømt straffespark, inden Jadon Sancho afgjorde kampen.

Den unge kantspiller har været en stor åbenbaring for Dortmund i denne sæson, hvor han har bidt sig mere og mere fast i startopstillingen hos det tyske storhold.

Fem scoringer og seks assister i Bundesligaens er det blevet til for den 18-årige englænder, der også har lavet sit første Champions League-mål i denne sæson. Det skete mod Atletico Madrid.

Jadon Sancho har spillet på ungdomsholdene i Watford og Manchester City, men han blev købt af Dortmund i sommeren 2017 for en pris i omegnen af 70 millioner kroner. Han fik debut for Dortmund 21. oktober samme år.