Truppen til Danmarks kamp i Nations League mod Wales på søndag er udtaget.

Stjernerne vender tilbage efter det kaotiske forløb med konflikt mellem Spillerforeningen og DBU, som foreløbigt kulminerede med et dansk landshold bestående af amatører i testkampen mod Slovakiet i onsdags.

Der er tale om de samme 23 navne, som Åge Hareide udtog før landskampspausen. Det vil sige, at Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og de øvrige store profiler skal i aktion på søndag i Aarhus. Truppen samles i dag i Aarhus, ifølge DBU. Ifølge BT's oplysninger ventes holdet at træne sidst på dagen til en lukket træning.

Der har hele ugen været usikkerhed omkring landskampen mellem Danmark og Wales på grund, af konflikten mellem spillerne og DBU. Men i går blev det besluttet at begrave stridsøksen midlertidigt.

Her indgik Spillerforeningen og DBU en midlertidig aftale om de kommercielle og arbejdsforholdsmæssige vilkår, som landsholdsstjernerne skal virke under i forbindelse med landsholdsopgaver.

Den midlertidige aftale gælder frem til og med 30. september 2018. Det er aftalt, at DBU og Spillerforeningen den 10. september genoptager forhandlingerne om en ny permanent aftale. I den nye aftale er DBU og Spillerforeningen blevet enige om, at kampen mod Wales spilles under de samme vilkår som tidligere, og at de kommercielle rettigheder håndteres som hidtil i aftalens løbetid.

Et dansk nødlandshold, bestående af spillere fra 2. division, Danmarksserien toppet op med spillere fra futsal-landsholdet, tabte onsdag 0-3 ude til Slovakiet som følge af konflikten, der betød, at de normale landsholdsstjerner ikke var en del af truppen.

Danmark møder Wales søndag aften i Aarhus - i den første kamp i den lille Nations League-turnering, der kan udløse en hurtig billet til EM 2020.

Foto: EMMANUEL DUNAND
Vis mere