På det engelske landshold har de en klar opfordring til Bulgariens landstræner.

»Han (Krasimir Balakov, red.) skal sige undskyld nu. På vegne af holdet og fansene. Han ved, hvad der skete.«

Sådan lød det fra Englands Jordan Henderson til Sky Sports efter mandagens landskamp. En kamp, der blev afbrudt efter racistiske tilråb.

Efter opgøret hævdede Krasimir Balakov, at han ikke hørte tilråbene, der kom i slutningen af første halvleg.

Den engelske debutant Tyrone Mings havde gjort kampens linjedommer opmærksom på de racistiske tilråb fra tilskuerpladserne, og også Englands landstræner, Gareth Southgate, gjorde kampens dommere opmærksomme på det, der foregik. Det fik kampens dommer, Ivan Babek, til at stoppe kampen i flere minutter.

Efter opgøret hævede Krasimir Balakov, at det ikke kun var Bulgariens fans, der opførte sig dårligt. Han fortalte, at de engelske fans blandt andet råbte under modstanderens nationalsang, men Jordan Henderson sad uforstående tilbage efter kampen.

»Han spurgte mig, hvad problemet var. Da jeg fortalte ham (Krasimir Balakov, red.), hvad der foregik, blev jeg overrasket over, han ikke forstod det. Han vil forhåbentlig kigge tilbage og beklage, for alle der så kampen var rystede,« lød det fra Henderson.

Også holdkammeraten Raheem Sterling har reageret på situationen i form af et opslag på Twitter, som kan ses i bunden af artiklen.

Raheem Sterling har efter kampen kritiseret de bulgarske fans.
Raheem Sterling har efter kampen kritiseret de bulgarske fans. Foto: CARL RECINE

»Jeg har ondt af Bulgarien, der er repræsenteret af sådanne idioter på deres stadion.. Nå.. 6-0, og vi tager hjem, i det mindste gjorde vi vores arbejde. God tur til vores fans, i gjorde det godt,' skrev Raheem Sterling efter kampen, som England vandt.

Mandag aften har det engelske fodboldforbund bekræftet, at spillere fra England blev udsat for racistiske tilråb, og de har bedt UEFA undersøge sagen nærmere.

Efter opgøret fortalte Gareth Southgate, at det engelske mandskab havde diskuteret, om de skulle tage et drastisk skridt og simpelthen forlade banen og kampen. Sådan endte det dog ikke.

»Spillerne ville gerne gøre halvlegen færdig og så tage diskussionen i pausen,« sagde han efterfølgende til Sky Sports om sit mandskab, der altså kunne rejse hjem med en storsejr på hele 6-0.