FC Barcelonas Xavi sagde lørdag farvel til spansk topfodbold efter 17 år i klubben som den spanske spiller, der igennem karrieren har vundet flest trofæer.

Den nu 35-årige Xavi kom til FC Barcelonas ungdomshold helt tilbage i 1991, og siden 1998 har han spillet for FC Barcelonas førstehold. I den periode har han vundet 26 trofæer, og det er rekord for alle spanske spillere i fodboldhistorien. Iblandt triumferne er et VM og to EM med Spanien, otte spanske ligatitler med FC Barcelona og tre Champions League-titler - med mulighed for en fjerde, når FC Barcelona i årets Champions League-finale i næste måned møder de italienske mestre, Juventus.

Derfor blev det også til et emotionelt farvel til klubbens store søn, da FC Barcelona i sidste spillerunde tog imod nedrykningstruede Deportivo La Coruña. Inden kampen var der lavede tifo'er med Xavis portræt, og midtbane-kreatøren forlod banen fem minutter før slutfløjtet til stående applaus og masser af kram fra klubkammeraterne.

Xavi fortsætter karrieren i al-Sadd i Qatar.

Hans tid i FC Barcelona sluttede med en uafgjort kamp mod gæsterne fra det nordvestlige Spanien.

Lionel Messi headede FC Barcelona foran efter fem minutters spil. I anden halvleg øgede samme Messi til 2-0 efter godt samarbejde med Neymar på et kontraangreb. Men derefter kæmpede Deportivo La Coruña sig tilbage i kampen, og med mål af Lucas Perez og portugiseren Diogo Salomao fik de klaret 2-2.

TOPSHOTS-FBL-ESP-LIGA-FC BARCELONA-DEPORTIVO22

Det resultat var lige nøjagtig nok til at redde oprykkerne fra at rykke ned fra Primera Division for tredje gang på fem år.

I stedet rykkede Almeria ned efter nederlag på 2-3 mod Valencia, og det samme gjorde den lille baskiske klub, Eibar, selvom de vandt 3-0 over for længst nedrykkede Cordoba i sidste runde.

Eibar havde en god første halvdel af sæsonen, men det har knebet gevaldigt i foråret. Alligevel er der en lille chance for, at Spaniens svar på Hobro klarer frisag. Det sker, hvis midterklubben Elche bliver tvangsnedrykket p.g.a. rod i økonomien.

Den fjerde nedrykningstruede klub inden sidste runde var Granada, men de klarede frisag ved at spille 0-0 hjemme mod de forsvarende mestre, Atletico Madrid.

Dermed blev Atletico Madrid nummer tre i årets Primera Division og kvalificerer sig til Champions League sammen med FC Barcelona - der allerede var sikre på mesterskabet inden sidste spillerunde - samt Real Madrid, der bliver nummer to uanset resultatet i sidste kamp mod Getafe.

Valencia bliver nummer fire og skal i Champions League-kvalifikation.