En detaljeret statistik på de evige rivaler - Cristiano Ronaldo og Lionel Messi – afslører blandt meget andet hvem af de to superstjerner, der laver de nemmeste mål målt på modstanderholdet.

Topscoreren i La Liga har lavet 28 mål i 30 kampe og hedder til cataloniernes store fortrydelse Cristiano Ronaldo.

Men mål alene er ikke nok til, at den portugisiske verdensstjerne kan vinde anerkendelse blandt kritikerne. Det handler i høj grad også om hvordan og mod hvem, han scorer, hedder det.

»Ronaldo scorer kun mod bundholdende,« lyder velkendt frase, som den svenske La Liga-ekspert fra TV3Sport Petter Veland gengiver på det sociale medie Twitter.

Veland maner dog statistikken i jorden. For statistikken viser, at Ronaldo ikke laver størstedelen af sine mål mod bundholdene i Spaniens bedste række. Det er der til gengæld en lille argentiner, som gør.

Se statistikkerne herunder:

Målstatistikken i La Liga viser nemlig, at Cristiano Ronaldos mål har fordelt sig således, at han har scoret flest mod midterholdene med 13 scoringer, næstflest mod topholdene med otte scoringer og færrest mod mod bundholdene med syv scoringer.

Omvendt har Lionel Messi lavet klart flest af sine mål mod bundholdene med hele 11 af 22 scoringer mod nummer 16-20 i tabellen. Det gør den 28-årige troldmand til den spiller i ligaen, som laver flest mål mod bundholdene.

Kaster man et mere detaljeret blik på statistikken, vil man opdage, at Lionel Messi vinder over Cristiano Ronaldo på et andet og - måske - mere vigtigt parameter, nemlig hvor mange point de mål så har kastet af sig. Her har Ronaldo ifølge statistikken skrabet fem point sammen til Real Madrid med sine scoringer, mens Messi har sikret Barcelona elleve point.

Barcelonas Lionel Messi tager lørdag imod Real Madrid Cristiano Ronaldo da Camp Nou danner rammen om El Clasico.
Barcelonas Lionel Messi tager lørdag imod Real Madrid Cristiano Ronaldo da Camp Nou danner rammen om El Clasico. Foto: PAUL HANNA
Vis mere