Med den første sejr i tre kampe kravler Liverpool op på fjerdepladsen i Premier League.

Springet forbi Burnley og Arsenal i ligatabellen blev sikret med en komfortabel 4-0-sejr ude mod Bournemouth.

Dermed fik Liverpool også revanche for et dårligt minde fra december sidste år, hvor holdene mødtes i Bournemouth. Ved den lejlighed var Liverpool på vej mod en sikker sejr og førte 3-1 før det sidste kvarter.

Men med et af sæsonens vildeste comebacks lykkedes det dengang Bournemouth at vende opgøret til en 4-3-sejr.

Så tæt og intenst blev det på ingen måde søndag.

På en blændende første halvleg bragte Liverpool sig foran med 3-0.

Først driblede Philippe Coutinho sig fri og hamrede bolden i mål efter 20 minutter. Seks minutter senere fordoblede forsvarsspilleren Dejan Lovren føringen med et flyvende hovedstød efter en dødbold.

Der var næsten tale om en ydmygelse af Bournemouth, da Mohamed Salah scorede til 3-0 lige før pausen.

I midtugen blev han kåret som månedens spiller for november, og den gode form har han taget med sig ind i julemåneden. Egypteren blev sendt af sted i et dybdeløb, afdriblede to modstandere og sendte bolden i det lange målhjørne.

Frygten for en gentagelse af sidste års mareridt virkede ikke til at være et tema i Liverpool-spillernes hoveder.

I stedet knoklede holdet ufortrødent videre, og 20 minutter inde i anden halvleg blev føringen udbygget.

Coutinho sendte et indlæg ind mod sin brasilianske landsmand Roberto Firmino, som kastede sig ind i bolden og styrede den i nettet.

Den klare føring gjorde, at Liverpool kunne slappe lidt af i slutfasen og spare kræfterne til fredagens brag mod Arsenal.