Betis-træner Pepe Mel antyder kommunikationsproblemer mellem den danske målmand og forsvaret.

Spørgsmålstegnene er store hos landsholdsmålmand Stephan Andersen. 

Han debuterede med en storkamp Santiago Bernabeu i et smalt 1-2 nederlag til Real Madrid, men siden har han ikke fået spilletid i den spanske liga. 

Konkurrenten argentinske Guillermo Sara ser ud til at have fået overtaget i kampen om at være den foretrukne keeper til ligakampene. Det har undret rigtig mange blandt andre landstræner Morten Olsen, at Andersen ikke er sikker førstemålmand.

Bt.dk har via lokalavisen Diario Sevilla fået lejlighed til at spørge ind til Stephan Andersens situation hos Betis-træner Pepe Mel. Han antyder, at det spanske sprog er et problem for Andersen i målmandskampen.

- Der kan være kommunikationsproblemer, når en målmand ikke taler sproget. Der har Sara en stor fordel. Stephan skal have tålmodighed. Han skal arbejde hårdt til træning og holde fokus og lære spillestilen i ligaen og sproget. Det tager tid for alle at komme til en ny liga, siger Pepe Mel.

Kommunikationsproblemerne afviste Stephan Andersen ellers selv som et problem, da bt.dk spurgte til den lidt bizarre start i Betis op til landskampene mod Malta og Armenien.

- Det har ingen betydning, tror jeg. Jeg kommunikerer fint på spansk til træning og i kamp. Det er klart, at i det daglige liv har jeg nogle problemer i forhold til de andre, men det er på banen, det drejer sig om, og dér ser jeg intet problem, siger han.

Lokale journalister, der følger Betis tæt, vurderer dog, at bænken truer Stephan Andersen i den spanske liga.

Det ønsker Betis-træneren Pepe Mel ikke at forholde sig til.

- Situationen kan hurtigt ændre sig. Jeg har to meget dygtige målmænd, og den tætte konkurrence skærper dem. Der er intet, som er lagt fast, og jeg vurderer dem fra dag til dag, forklarer Pepe Mel.

Det er et stort problem for Stephan Andersen, at han nu igen kan havne ude på bænken med sporadisk spilletid. I den sidste periode i franske Evian sad han også på bænken.

I samtalerne med Betis’ sportsdirektør Vlada Stosic blev Stephan Andersen ellers lovet en rolle som førstemålmand, hvilket lønnen også antyder, men det ændrer ikke på Betis-træner Pepe Mels dispositioner, som hidtil har givet konkurrenten Sara en fordel.

Argentinske Guellerimo Sara siger selv, at han føler sig som førstevalg, men at han og Stephan Andersen har et fint forhold til hinanden, og hjælper hinanden til træning.

- Vores situation ændrer ikke på, at det er holdet, der er det vigtigste for os begge, siger Sara.

Real Betis møder søndag Valencia hjemme, hvor alt tyder på, at konkurrenten Guillermo Sara vogter buret. Derefter kommer der et stort Europa League-opgør torsdag hjemme mod Lyon, og her kan Stephan Andersen så få spilletid.

Andre læser også