Efter afskeden med Michael Gravgaard for nylig, har Randers FC fundet en ny mand, der skal føre den hårdtplagede bundklub i Superligaen videre på den sportslige og administrative front.

Randers FC's tidligere anfører Søren Pedersen tiltræder nemlig fra den 1. juni som ny sportslig og kommerciel direktør i klubben. Det skriver Randers FC på sin hjemmeside.

»Siden Michael Gravgaard opsagde sin stilling har vi været på udkig efter en afløser. Vi har derefter taget den tid, der skulle til og ikke forhastet os med en beslutning. Søren Pedersen har rigtig mange gode kvaliteter, kender spillet, og er garant for benhårdt arbejde. Vi er glade for, at Søren har sagt ja til jobbet og aktivt vil være med til at tegne Randers FC’s fremtid,« fortæller bestyrelsesformand Per Hastrup til hjemmesiden.

39-årige Søren Pedersen, som har spillet 222 førsteholdskampe for Randers FC, og som i dag sidder i klubbens bestyrelse, ser frem til sin nye rolle i den kriseramte klub:

»Det er helt sikkert et spændende skridt for mig, men lige nu er mit primære fokus, at vi skal redde os. Det skal der arbejdes hårdt for hver eneste dag. Og de erfaringer jeg får i de kommende måneder, er da helt sikkert også noget, jeg kan bruge positivt efterfølgende i mit nye job. Randers FC er min klub, og det gør ondt at se klubben i dens nuværende tilstand. Ingen skal være i tvivl om, at jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for klubben, såvel på som uden for banen. Og fra sommer bliver det så mest uden for banen,« siger Søren Pedersen.

Det er ikke kun på ledelsesgangene, at Søren Pedersen får en rolle fremover. Den tidligere Randers FC-anfører hopper også - inden sin tiltrædelse i sin nye stilling - i træningstøjet, da han resten af foråret skal assistere cheftræner Rasmus Bertelsen og resten af trænerteamet på træningsbanen og til kampene.

Her må 'operation undgå nedrykning' være det primære mål for Hestene.

Det var BT, der afslørede, at Michael Gravgaard i sidste uge stoppede med øjeblikkeligt varsel i Randers FC, hvor han allerede den 26. januar indgav sin opsigelse, efter klubbens bestyrelse havde valgt at fyre cheftræner Rocardo Moniz.

Michael Gravgaard er fortid i Randers FC. Vis mere

Da Michael Gravgaard i januar annoncerede, at han trak sig som administrerende direktør i Superligaklubben, var det efter godt to år med masser af larm omkring Randers FC.

Siden han den 5. januar 2016 blev ansat har klubben sagt farvel til tre trænere (Colin Todd, Olafur Kristjansson og Ricardo Moniz) og en sportschef (Ole Nielsen), været involveret i den såkaldte konegate, og været omdrejningspunkt for dokumentarserien »Superliga Backstage – Randers FC«. (DU KAN SE SAMTLIGE AFSNIT LIGE HER - eller øverst i artiklen)