Den igangværende lønkonflikt mellem DBU og kvindefodboldlandsholdet skal løses - ellers kan det skade den positive stime, som landsholdet efter EM-sølvet er inde i. I sidste ende kan det også koste på sponsorfronten.

Det mener Arbejdernes Landsbank, som startede som partner for kvindelandsholdet en måned før sommerens EM-slutrunde, hvor kvinderne overraskende vandt sølv.

»Den positive bølge, som kvindefodbolden har redet på efter EM, er ved at flade ud på grund af det her. Jeg håber, at de snarest muligt får sat sig sammen og får det løst,« siger Peter Froulund, som er branding- og kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank.

Han vil ikke umiddelbart vurdere, at konflikten mellem Spillerforeningen og DBU får en betydning for Arbejdernes Landsbanks sponsorat af kvindelandsholdet.

Men i yderste konsekvens, kan det dog få følger, hvis ikke parterne løser striden, som handler om honorarer, bonusser, stipendiater og forsikringer.

»Jeg tror ikke, der er nogen, der lige nu kan vurdere, hvor skadeligt det her kan være. Det kommer an på, hvordan det ender, og hvor langt tid det kommer til at vare. Men jeg har da en forventning om, at det bliver løst. Derfor vil jeg sige, at nej, det får ikke konsekvenser. Men hvis det løber i to år, og de ikke spiller nogen fodboldkampe, så er det en anden sag. Men jeg kan ikke forestille mig et realistisk scenarie, hvor det her får konsekvenser for vores partnerskab,« siger Peter Froulund.

Helt konkret har konflikten dog allerede betydet, at en storstilet landskamp på et udsolgt Casa Arena i Horsens på fredag er aflyst. Her skulle de danske EM-sølvvindere, som vandt mange fodboldhjerter i Danmark under sommerens slutrunde, have mødt guldvinderne fra Holland i en EM-revanchekamp.

Den kamp skulle samtidig fungere som en sidste testkamp, inden det går løs med VM-kvalifikationen med en udekamp mod Ungarn på tirsdag. Det er endnu uvist om de stridende parter når til enighed i tid til at holdet kan forberede sig optimalt til den vigtige kamp.

Det er en situation, som ærgrer både DBU, spillerne - og altså også landsholdets partner:

»Det er super-ærgerligt, at en udsolgt kamp i Horsens skal aflyses, og vi ikke ved, hvad der skal ske med VM-kvalifikationskampen i næste uge. Helt objektivt så har de historisk meget medvind og stod over for et stor fed event mod EM-vinderne. Det er alle tiders mulighed for at få bygget en større kommerciel platform. Og den er under pres nu, vil jeg tro,« lyder det fra Arbejdernes Landsbanks kommunikationsdirektør, som tilføjer:

»Vi havde glædet os til en fed event i Horsens, som vi ikke får. Som partner havde vi en masse gæster inviteret. Særligt vores filial i Horsens bliver ramt af det. Det er jo ikke hver dag, der er 10.000 tilskuere i Horsens, så det er en stor ting i byen, og de havde planlagt en række events. Men nu er Cirkusset er pakket sammen igen. Men det overlever vi nok.«

BT Sporten har også forsøgt at få en kommentar fra kvindelandsholdets anden store sponsor, Danske Spil. Men de ønsker ikke at kommentere på den verserende konflikt.