Ståle Solbakken afviste, at FC København sløsede i indledningen af opgøret mod AaB lørdag aften, fordi holdet allerede fokuserede på onsdagens kassekamp

Fodboldtrænere plaprer altid om, hvordan fokus altid er på den næste kamp og intet andet end det. Ståle Solbakken hører naturligvis også til i den kategori - i hvert fald når han udtaler sig i medierne.

Går man nordmanden efter i hans trænerdispositioner, viste der sig i hvert fald i gårsdagens superliga-kamp mod AaB et andet billede, for han havde valgt at bænke fem af de spillere, som var med i startopstillingen i midtugens 1-0-sejr over APOEL i første playoff-kamp til Champions League.

William Kvist, Federico Santander, Erik Johansson, Rasmus Falk og Benjamin Verbic sad selvfølgelig udenfor til at begynde med, fordi Solbakken kender til vigtigheden af onsdagens returopgør på Cypern.

Vurderet ud fra FC Københavns start på kampen mod AaB kunne det godt se ud til, at spillerne også tænkte i de baner, for fodboldspillet var langt fra prangende. Ståle Solbakken afviste dog, at københavnerne allerede så frem mod den vigtige kassekamp.

»Nej, det var ikke svært for os (at holde fokus, red.). Det er jo det, som vi gerne vil (at spille med på topniveau i flere turneringer, red.). Vi var svage i de første 35 minutter, men jeg synes, at vi blev bedre derefter,« sagde Ståle Solbakken efter kampen lørdag aften.

 
Federico Santander sluttede rigtig godt af i sidste sæson, men i denne sæson har han endnu ikke ramt hans topniveau hos FC København.
Vis mere

Millioner på spil

Hvis københavnerne indløser billetten til Champions League, udløser det alene 12 millioner euro (omkring 90 millioner kroner) i kvalifikationsbonus. Læg dertil bonusserne for de resultater, som københavnerne eventuelt måtte lave i turneringen, tv- og tilskuerindtægter og meget mere.

AaB-kampen skulle naturligvis evalueres færdig, men Ståle Solbakken var rigeligt klar til at slippe den af tankerne for en stund og se fremad mod onsdagens kamp, som bliver spillet i en heksekeddel uden lige. En kulisse, som FC København stiftede bekendtskab med, da man tabte 1-3 til APOEL i 2009.

»Vi kan ikke bruge den kamp til noget. Det er to forskellige hold, hvis vi sammenligner dengang med i dag. Vi ved, hvad der venter os dernede på tribunerne. De taktiske koncepter har vi mere eller mindre klar. For spillerne handler det egentlig bare om at spise, drikke og så blive klar til kampen,« sagde Solbakken.

 

Andre læser også