På lørdag udsender den tidligere Aalborg-restauratør Ole Nielsen, der er far til AaB's tidligere målmand Jimmy Nielsen, en ny bog.

I denne går Ole Nielsen tæt på blandt andet en 12 år gammel spillesag i Aalborg, hvor Jimmy Nielsen og David Nielsen var impliceret i en spillebutiks konkurs.

bt.dk har fået lov til at gengive kapitlet, der har overskriften »Farvel til Spilleboxen Gl. Gugvej – den fulde historie«:

»I 2004 kom der et spil, der gjorde, at bulen på Gl. Gugvej i Aalborg måtte kaste håndklædet i ringen.

Jørgen Madsen, David Nielsen og Jimmy Nielsen havde på 72 timer spillet for sammenlagt 1.540.000 kroner.

De 240.000 kroner havde min søn Jimmy spillet for, og de 1,3 millioner kroner var David Nielsens tab.

Ejeren af spillebulen Jørgen Madsen havde ydet kredit til de to. Han havde selv for ulejligheden tjent 123.200 i avance fra Tipstjenesten på den kredit. Dengang var avancen til udbyderen otte procent. De penge kunne godt finansiere en god ferietur til eksotiske steder som Thailand og Vietnam, så det kunne sagtens lyde fristende. Derfor kunne man sagtens forestille sig, at Madsen godt kunne bruge en sum af den slags, og at det var medvirkende til, at han tog den beslutning, der lukkede Spilleboxen.

For Jimmy betalte nemlig hele sin gæld indenfor en uge. Det meste af beløbet blev skaffet via AaB, selv om Lynge Jakobsen havde meddelt os, at AaB ikke var hverken lånecentral eller bank.

Jimmy havde nemlig en klausul i sin kontrakt med AaB om, at han ved dens udløb et par år senere, skulle have udbetalt et pænt beløb. Den klausul kunne vi lave en handel med Lynge Jakobsen om. Jimmy fik 200.000 kroner med det samme, som fuld og endelig afgørelse for det beløb han senere skulle have haft. Det blev en meget dyr historie for Jimmy, men han ville have sagen klaret straks.

De sidste 40.000 kroner fik han i en tidlig julegave af sin søde far. Så var pengene til Madsen klar til udbetaling. Dagen efter tikkede de ind på Jørgen Madsens konto, så han kunne få betalt Tipstjenesten indenfor den sædvanlige betalingsfrist, og forretningen på Gl. Gugvej set fra Jimmys ståsted kunne køre videre.

Men David Nielsen havde trukket Jørgen Madsen rundt ved næsen. Ikke en krone har han indbetalt og Madsen måtte dreje nøglen, fordi han tog en chance og gav et rentefrit lån på 1,3 millioner kroner til en god kunde han stolede på.

Det uhyggelige ved den her sag er, at hver eneste gang emnet Spilleboxen kommer op, lyder det som om David og Jimmy i fællesskab var skyld i, at den lukkede, men sådan var verden bare ikke i de dage. Det er utroligt, at hver gang en avis omtaler situationen fra dengang, gør man de to vidt forskellige spillefugle til et.

Men nu siger jeg det som det er, og så alle og enhver kan fatte det. Det var IKKE Jimmy, der lukkede Spilleboxen. Det var David Nielsen, der lukkede bulen, som Jørgen Madsen kaldte den, måske sammen med Madsens egen fortjeneste hvis lånesagen var gået efter planen.

Da de to spillefugle tabte rub og stub skred det hele for dem alle tre. David stod med en uoverskuelig gæld til Jørgen Madsen, Jørgen Madsen stod med en tilsvarende gæld til Dansk Tipstjeneste som de ikke kunne betale, men Jimmy fandt pengene uanset omkostningerne, og fik sagen klaret. Det er jeg pavestolt over.«