Spillerforeningens formand, Jeppe Curth, anklager DBUs ledelse for bevidst ikke at tage ansvar i konflikten med kvindelandsholdet. Samtidig efterlyser han handling fra tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, der sidder med i DBUs kvindekommission.  

Der er ingen tegn på, at den verserende konflikt mellem kvindelandsholdet og DBU om en ny landsholdsaftale nærmer sig en løsning.

End ikke en økonomisk håndsrækning fra herrelandsholdet på 500.000 kroner årligt fra deres pulje og ind i kvindernes aftale er nok til, at DBU vil tilbage til forhandlingsbordet.

Det får nu Spillerforeningens formand Jeppe Curth til at sætte et hårdt angreb ind på DBUs ledelse med direktør Claus Bretton-Meyer i spidsen, som ifølge Jeppe Curth er ved at ødelægge dansk fodbold.

»Claus Bretton-Meyer siger selv, at han ikke har forstand på fodbold. Nu er jeg bange for, at han også er ved at ødelægge dansk fodbold,« siger Jeppe Curth til BT og fortsætter:

»Vi er helt målløse over det her. Spillerne er helt i chok over, at DBU ikke vil. Det her kunne tyde på, at DBU måske egentlig aldrig har villet det her. De vil ikke give kvinderne de samme rettigheder som mændene har i dag. Det er for os fuldstændig ubegribeligt, at de vil gøre forskel på mænd og kvinder, når vi taler 2017.«

»Det sjove er, at de sidder og gemmer sig bag Jakob Høyer (DBUs kommunikationschef, red.). Men nu må ledelden forklare, hvorfor kvinderne skal være dårligere stillet end mændene. Og jeg kunne også godt tænke mig at høre DBUs kvindekommission i skikkelse af Lykke Friis og Helle Thorning-Schmidt om, hvorfor de vil ændre på de aftalevilkår, man har haft siden 1995,« siger Jeppe Curth.

Når Spillerforeningen også efterspørger handling fra Helle Thotning-Schmidt og Lykke Friis, er det, fordi de to tidligere politikere sidder med i den kvindekommission, som DBU selv har nedsat for at forbedre forholdene i dansk kvindefodbold.

Men endnu har den såkaldte kvindekommission ikke været på banen i konflikten. Heller ikke selvom de med egne ord er ’kvindernes vagthund’ over for DBU.

I forhold til de strandede forhandlinger har DBU stillet spillerne et ultimatum om at skrive under på en midlertidig landsholdsaftale og så få afviklet tirsdagens kvalifikationskamp og efterfølgende genoptage forhandlingerne. Det afviser spillerne dog.

Hvorfor er det Jeppe Curth, at I ikke bare skriver under på den midlertidige aftale med DBU og så forhandler videre bagefter, så spillerne kan være med i VM-kvalifikationskampen mod Ungarn?

»Fordi så skal vi i gang med det her bagefter igen. Det har været sådan de senere otte-ni måneder, og det har ingen ende. Det er tydeligt for enhver, at DBU ikke vil noget. De vil ikke lave aftalen, og de tør ikke tage ansvar for at skrive under. Claus Bretton-Meyer sidder bare og gemmer sig bag Jakob Høyer.«

Men I vil gerne forhandle, og spillerne er klar til at spille på tirsdag?

»Ja, de har været ude at træne i dag (søndag, red.). Det er DBU, der har sat en fiktiv deadline op. Det handler bare om, at kvinderne vil have de samme vilkår og rettigheder som mændene har,« siger Jeppe Curth.

BT ville genre have forelagt Jeppe Curths udsagn for både Claus Bretton-Meyer og Jesper Møller. Men det afviser DBUs kommunikationschef Jakob Høyer.

»Vores forhandlingsgruppe har fokus på at se, om de kan skabe nogle løsninger. Jeppe Curth er ikke en del af forhandlingerne, så han ved ikke, hvad der foregår i forhandlingsrummet. Det er ikke Jeppe Curth, der skal bestemme, hvem der udtaler sig. Han vil gerne bestemme mange ting - også over landsholdet,« siger Jakob Høyer og skyder tilbage mod Spillerforeningen:

»Det her handler ikke om, at en kvindekommission eller en DBU-ledelse træder frem. Det handler om, at Spillerforeningen lige nu spiller hasard med både kvindelandsholdets og kvindefodboldens fremtid.

Men Jakob Høyer, sidder du selv med i forhandlingerne, når det nu er dig, der udtaler sig fra DBU?

»Det gør jeg ikke, nej. Men det er Jeppe Curth, der efterlyser, at alle mulige skal komme ud og tale. Det ændrer ikke ved DBUs holdning. Jeg koordinerer selvfølgelig min holdning med resten af forhandlergruppen og repræsenterer DBUs ledelse i det her. Jeg synes, at Jeppe Curth og Spillerforeningen skal tage imod den midlertidige aftale, så vi kan komme ned at spille kampen,« siger Jakob Høyer.

Hvordan stiller kvindekommissionen sig i forhold til denne her konflikt? De siger jo selv, at de er vagthund over for DBU mht. at sikre kvindefodboldens vilkår?

»Jeg kan ikke udtale mig på kvindekommissionens vegne. Jeg tror, at kommissionen ligesom spillerne og vi er meget frustrerede over denne her situation. Det er fuldstændig grotesk, og jeg er nødt til at minde om, at vi har tilbudt en midlertidig aftale, som gør, at vi kan spille kampen,« slår Jakob Høyer fast og tilføjer:

»Man kan ikke sidde og forhandle til fem minutter i kampstart. Jeg ved ikke, hvilken verden Spillerforeningen lever i. Men lige nu går det ud over kvindelandsholdet.«