Der skal være helt slut med at veje fodboldspillere, mener direktøren i Spillerforeningen.

En DR-dokumentar får nu Spillerforeningen til at komme med et ganske særligt forslag. Fodboldspillere på eliteplan skal slet ikke vejes.

Det mener Michael Sahl, direktør i Spillerforeningen, efter at han har set DR-dokumentaren om psykiske lidelser blandt kvindelige danske landsholdsspillere, der så dagens lys søndag.

»Vi mener ikke, at man skal bruge vægten. Overhovedet,« siger Michael Sahl Hansen, direktør i Spillerforeningen, til TV 2 og tilføjer:

»Man kan måle på andre performanceindikatorer netop for at indfange det her. Fordi lige præcis området vægt er rigtigt, rigtigt prekært, og det skal man passe på med. Slagsiden er for stor og for alvorlig. Og derfor bør man ikke gøre det set fra vores synspunkt.«

I DR-dokumentaren 'Fodboldens usynlige syge' er der talt med 35 nuværende og tidligere A- og U-landsholdsspillere, som alle har eller har haft symptomer på en psykisk lidelse.

Flere af dem nævner et nyt fokus på fysiske krav fra Dansk Boldspil-Union (DBU) op til EM i 2013 som katalysator for nogle af problemerne.

Dengang blev spillerne vejet hver morgen, og indimellem foregik det for øjnene af holdkammeraterne. Vægten blev noteret på en seddel, som alle kunne læse.

Julie Tavlo Petersson blev syg af de fysiske tests og offentlige vejninger på landsholdet.
Julie Tavlo Petersson blev syg af de fysiske tests og offentlige vejninger på landsholdet. Foto: ED SYKES
Vis mere

Hos Danmarks Idrætsforbund (DIF) mener formand Hans Natorp, at man som ansvarlig for dansk idræt skulle have været mere årvågne.

»Dengang er der ikke blevet gjort tilstrækkeligt i DIF. Når der er mennesker, der kommer til skade på den her måde, så havde det været dejligt, hvis der var nogen i 2013, der var klar over, hvad der ville ske for de kvinder, som nu fortæller deres historie.«

»Vi må konstatere, at alle er blevet klogere siden da. Der er blevet reageret, og der bliver reageret. Vi har en kørt en massiv indsats for at hjælpe folk med psykiske lidelser de seneste tre år,« siger Natorp til DR.

/ritzau/