Det ligger lige til den rette fod. At Nicklas Bendtner skal starte inde mod Montenegro 5. oktober. For da landstræner Åge Hareide mandag udtog sin landsholdstrup, oplyste han, at den ene af de to startende angribere fra de succesfulde kampe mod Polen og Armenien, Nicolai Jørgensen, ikke er med grundet en skade. Og det er ikke just, fordi de andre bejlere til at supplere Andreas Cornelius i øjelikket kan score med lukkede øjne.

Fokuserer man kun på ligaerne, er der decideret måltørke blandt alle angriberne i den danske landsholdstrup - bortset fra Nicklas Bendtner. Andreas Cornelius har nettet en enkelt gang for Atalanta, men hverken Kasper Dolberg, Viktor Fischer eller Yussuf Poulsen har vist målinstinkt.

Nicklas Bendtner derimod er brandvarm med 10 mål i de seneste ni kampe, så det er oplagt at spørge Åge Hareide, om angriberen er tiltænkt en startplads i den meget afgørende VM-kvalifikationskamp mod montenegrinerne.

»Vi får at se. Nicklas Bendtner har været god. Jeg tror, at han har scoret mål i hver eneste kamp siden sidste landskamp, og han har været god for sit hold. Den eneste gang, han ikke scorede, var mod Real Sociedad i Europa League, men jeg tror, at han kun modtog bolden to gange i løbet af 90 minutter, så det var Rosenborg, der blev totalt kørt rundt,« siger Åge Hareide, der vil følge Nicklas Bendtner og Rosenborg tæt i denne uge, hvor det norske hold først møder Vardar i Europa League og dernæst Sarpsborg 08 i Eliteserien.

Der er ingen tvivl om, at Nicklas Bendtner ikke blot er en god fodboldspiller, og man behøver ikke have fulgt alt for intenst med i hans karriere for at vide, at den tidligere selvskrevne angriber på holdkortet er lidt af en spasmager. Netop den del er Åge Hareide ganske fornøjet over. Åge Hareide, som undervejs på flyturen hjem fra sejren over Armenien 4. september fik smidt en pude i hovedet af Bendtner, da der gik pudekamp i den i luftrummet. Åge Hareide svarede tilbage med et smil.

»Han har været rigtig god på banen, og jeg ser ikke kun positivt på hans form, men også hans tilstedeværelse i truppen, for der er han også meget, meget god. Han er socialt en meget flink mand. Han er positiv og glad, og det er vigtigt at tage det med ind på landsholdet. Han var oprigtigt glad for at være tilbage sidst, og det viste han også over for sine holdkammerater. Det er positiv energi.«

Manglede du sådan en type, før du efterudtog ham sidst?

»Nej, det gjorde jeg ikke. Der er mange af spillerne, som tilfører positive ting til holdet, men Nicklas har trods alt en lang erfaring som landsholdsspiller, og det betyder meget for de unge drenge. Det var vigtigt, at han kom ind med en positiv attitude. Han kom ind for at sidde på reservebænken, og normalt starter Nicklas Bendtner inde for landsholdet. Han har efterladt et godt udtryk med sin væremåde, og hvordan han faldt ind i truppen med sine holdkammerater,« forklarer landstræneren, som også må have bemærket den 'nye' side af 'Frilufts-Bendtner', der i Norge har skiftet sine udskejelser i nattelivet ud med gåture i bjergene samt jagt og fiskeri.

»Han er faldet til ro,« lyder det fra Åge Hareide, som tilføjer:

»Jeg ved, at de er meget, meget glade for ham i Rosenborg. Han leverer til træning og passer på de unge drenge. Han tager ansvar, og jeg er også selv meget, meget glad for ham. Og så er han en god afslutter, det viste han ved det første mål mod Lillestrøm i weekenden. Det er rigtig svært at score derfra, men det gjorde Nicklas,« forklarer Åge Hareide om målet, hvor Nicklas Bendtner efter et hjørnespark scorede fra en spids vinkel.

Den slags kan Åge Hareide selvsagt også bruge i de to sidste gruppekampe i VM-kvalifikationen mod Montenegro og Rumænien, hvor seks point som minimum vil sikre Danmark en playoff-plads, men landstræneren vil på forhånd ikke love, at de danske fans vil se samme overfaldsfodbold, som virkede så godt mod Polen og Armeniern for næsten en måned siden.

»Tre point i de to kampe kan vise sig at være nok, men det er jo ikke sikkert. Det gode er, at vi kender resultatet af Armeniens kamp (er færdig med at spille mod Polen før Danmarks kamp, red.), før vi går på banen, og det kan selvfølgelig påvirke os, hvis Polen skulle tabe til Armenien. Så giver vi den fuld gas, for så kan vi vinde gruppen og gå forbi dem med en sejr. Det kan påvirke vores sidste indgang til kampen.«

I så fald er det nok meget smart med en angriber med mål i støvlerne. Det har Nicklas Bendtner mere end nogen andre danskere i øjeblikket.