Flirten mellem Christian Eriksen og FC Barcelona fortsætter med fornyet kraft.

Ifølge den store Barcelona-sportsavis Mundo Deportivo har Eriksen-lejren været i kontakt med den catalanske storklub for at høre, om den danske landsholdsstjerne fortsat er på radaren som en potentiel og realistisk afløser for Andres Iniesta.

»Den danske stjerne har gennem sit bagland forsøgt at få bekræftet hos FC Barcelona-ledelsen, om de har en reel interesse i at hente ham,« lyder det fra den respekterede seniorskribent Francesc Aguilar i Mundo Deportivo.

Han har før skrevet, at 26-årige Christian Eriksens navn har spøgt i FC Barcelona gennem længere tid.

Det skete både efter fynboens hattrick for Danmark i VM-playoffkampen mod Irland i efteråret og da Eriksen med en pragtpræstation orkestrerede Tottenhams comeback i Champions League-1/8-finalen mod Juventus.

Vis mere

BT har da også selv tilbage i april fået oplysninger om, at FC Barcelona-præsident Josep Bartomeu har identificeret den danske landsholdsstjerne som et muligt mål i sommerens transfervindue, ligesom han internt i den catalanske storklub beskriver danskeren som 'særdeles interessant'.

Mundo Deportivo skriver dog i dag, at særligt tilgangen af Phillippe Coutinho i vinter kan gøre Eriksens vej til Barcelona kringlet. Klubben har identificeret den franske angrebsstjerne Antoine Griezmann som transfer-prioritet nummer et, hvilket kan blive en dyr fornøjelse i milliardklassen.

Kommer Griezmann til klubben er det ventet, at Coutinho, som kan dække både en kantplads og en af de to offensive midtbane-positioner, skal bringes i spil som Iniesta-afløser på midtbanen. Det er ellers en plads, som ville være skræddersyet til Eriksen (hvilket læserne af Mundo Deportivo da også er enige om: 97 procent af 2500 respondenter mener, at Eriksen ville passe ind i FC Barcelona).

FC Barcelona har derudover allerede sikret sig det brasilianske midtbanetalent Arthur Melo, som ventes at komme til klubben til vinter. Han beskrives som en 21-årig teknisk begavet og pasningsstærk midtbanespiller.

Vis mere

Det, der taler for Eriksen, er, at FC Barcelonas kiksede Champions League-eventyr, kan betyde, at den catalanske storklub vil gå mere offensivt til værks på transfermarkedet end ellers planlagt.

Albert Masnou, som er redaktør og klummeskribent på den store Barcelona-sportsavis Diario Sport, sagde til BT i april, at Eriksen er en spiller, som catalanerne ifølge hans oplysninger har haft i kikkerten gennem flere sæsoner.

»Der kan sagtens ske mange ting, når det bliver sommer, for at rette op på katastrofen. I Barcelona, når holdet taber på den måde, så kan alt ændre sig. Præsidenten skal vinde valg som alle andre politikere. Og der hjælper det på populariteten at præsentere store nye spillere efter en skuffelse,« lød det fra Masnou til BT, som sagde følgende om Eriksen-Barcelona-forbindelsen:

»Eriksen er en rigtig god spiller, som FC Barcelona har kigget på mange gange. Jeg ved ikke, om han er klar til en topklub, og kender heller ikke prisen. Lige nu er det svært at sige, om de kan købe ham. Men til sommer kan det hele være anderledes.«

Vis mere

For nogle uger siden sagde Michael Laudrups agent, Bayram Tutumlu, at han har holdt møder med både Barcelonas præsident, Josep Maria Bartomeu, Tottenhams formand, Daniel Levy, og Christian Eriksen om at få Eriksen til FC Barcleona.

Han kritiserede Eriksens nuværende agent, Martin Schroots, for i efteråret at havde forpurret Eriksens mulighed for at lande i Barcelona, som i stedet valgte at købe Phillippe Coutinho i Liverpool.

Forinden havde Martin Schroots til BT sagt følgende om de mange rygter om storklubber, som skulle være ude efter hans danske guldfugl:

»Jeg er ikke meget for at kommentere på rygter. Men når klubber som Real Madrid, Barcelona og Manchester United bliver nævnt, så er det altid et kompliment.”