Dyre brændte straffespark og benhårde konsekvenser.

FC København-manager Ståle Solbakken var glasklar i sine udmeldinger efter 1-1-kampen mod Celtic. Der var stikpiller til Carlos Zecas fejlafleveringer i første halvleg, det manglende tempo og så ikke mindst en røffel til Pierre Bengtsson.

Først og fremmest var FCK-bossen dog ærgerlig over Jens Stages brændte straffespark. Endnu et til samlingen af europæiske afbrændere for københavnerne i denne sæson.

»Det underskud, vi kommer til at præsentere næste år, kommer vi til at præsentere i straffespark. Røde Stjerne-kampen kostede os fem-seks millioner euro, og hvis vi ryger ud på grund af straffe nu, kan I lægge en eller to millioner euro til det,« sagde Ståle Solbakken og fortsatte.

Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

»Det er ikke godt. Der sidder nærmest ikke en mand i det omklædningsrum, som ikke har brændt et straffespark i år.«

Derfra holdt FCK-manageren sig en kunstpause.

Om han tænkte på de potentielt 60 millioner kroner, der er forsvundet i brændte straffespark er ikke til at vide, men pludselig hævede han stemmen.

»Pieros solgte vi jo! Måske havde han været på banen. Santos skulle have taget det, men han var ude. Jens var nummer to, og Jens scorede for reserveholdet mod OB foran 64 tilskuere i mandags og var bombesikker. Men det var en lidt anden kulisse i dag. Han blev læst, men det var ikke noget dårligt straffe.«

Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Jens Stage brændte, og dermed missede FCK muligheden for det store comeback.

Efter en første halvleg i et københavnsk gåtempo vil Solbakken og resten af holdet dog nok være glade for stadig at have en lille chance inden returopgøret i Glasgow om en uge.

En lille chance greb Pierre Bengtsson også, da han kom ind i anden halvleg. Svenskeren har været Solbakkens foretrukne på venstre back, men han var decideret sat af til kampen mod Celtic.

»Det er helt korrekt. Så du kampen mod Esbjerg? Du skulle ikke se mere end 10 minutter,« lød det først fra Solbakken.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Den norske manager var dog langt fra færdig med at forklare sin beslutning om at vrage svenskeren.

»Pierre spillede i Esbjerg sammen med Mohamed Daramy, og Mo var ikke i sin bedste forfatning. Der ligger ansvaret på Pierre, som skal coache Mo. Det ansvar ligger på en spiller, som har været her så længe. Sådan noget får konsekvenser.«

»Jeg kan leve med, at spillerne spiller dårligt, men jeg holder ikke ud, hvis man ikke tager ansvar. Pierre gjorde det fantastisk i 22 minutter i dag, men han var sat af holdet på grund af præstationen i Esbjerg.«

Søndag får han muligheden for at være tilbage i startopstillingen, når FC København møder Silkeborg i Superligaen.