Han trak sin telefon frem på pressemødet.

»Jeg fik en besked før kampen,« lød det fra Ståle Solbakken, inden han rullede sine mange sms'er igennem, efter FC København havde spillet sig i Europa League-kvartfinalen med en 3-0-sejr over Istanbul Basaksehir.

Her fandt han beskederne fra Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær, som FC København står til at møde i kvartfinalen mandag.

»Hvis jeg ikke har slettet den, skal du få hele beskeden. Så er vi helt sikre på, at der ikke er nogen citatfejl. Der er mange beskeder,« sagde Solbakken og begyndte sit show foran journalisterne på pressemødet.

Foto: Philip Davali
Vis mere

»Han har faktisk også skrevet efter kampen. Han er meget sikker på, at de slår LASK. 'Vi ses i Köln', skriver han før kampen.«

»Så skriver jeg: Jeg er ikke 100 procent sikker, men vi er klar. Så skriver han: Tommel op. Så svarer jeg tilbage: Tommel op.«

»Så siger han held og lykke, men han staver det forkert. Han skriver hell med to l'er som i helvede. Han prøver at være dansk. Men han skriver 'hell og lykke'. Og så skriver han efter kampen: 'Vi ses. Skal bare lige igennem det her først'. Og så går han vel ud og sætter sig på bænken.«

Ståle Solbakken kunne ikke lade være med at smile, for Manchester United havde vundet 5-0 i den første kamp i Europa League, men manglede stadig returkampen, som gik i gang lige efter, at FC København var gået videre.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Altså, de fører 5-0, så der er vel en fair chance for, at de kommer videre. Den har jeg ikke svaret på, men nu svarer jeg direkte. 'Held og lykke'. Du kan også få beskeden fra min kone. 'Det her fortjente du, Ståle,' skriver hun. Og så med en masse hjerter.«

Og derfra kunne Solbakken så komme videre til sine tanker om selve kampen og den præstation, der er, at FC København nu er nået til en kvartfinale i en europæisk turneringn.

»Jeg er glad på drengenes vegne. Det er en historisk præstation. At være i kvartfinalen i en europa cup som et nordisk hold er fantastisk. Det eneste, der gør ondt, er, at du kun kan tænke på, når vi spiller de afleveringer i slutningen af kampen, og drengene har det sjovt… tænk, hvis der havde været 30.000 på tribunerne. Hvilken oplevelse det havde været. Det, synes jeg, er synd for publikum. Det er også synd for drengene,« siger Solbakken.

Nu skal FC København med største sandsynlighed møde Manchester United mandag i Köln for tomme tribuner. Den kamp ser Solbakken frem til samtidig med, at han frygter den en anelse.

»Det, som United har vist efter coronapausen, har været meget, meget imponerende. Havde vi mødt dem i august (sidste år, red.), før vi fik vores problemer, og de havde deres problemer, havde der været større chance. Det er en meget, meget lille chance. Men det er en fantastisk oplevelse – særligt for vores unge spillere,« siger Solbakken og fortsætter:

»Det bliver en meget svær kamp, og det kan godt blive stygt, hvis de spiller sig helt ud. Men vi kan også spille over evne. Vi skal have stor respekt. Det er Premier Leagues nummer tre, som har 15 eller 16 kampe i træk uden nederlag, og som slår LASK med 5-0 med b-holdet i den første kamp. Vi skal ikke lulle os ind i noget. Det er ikke sådan, at jeg hører Champions League-melodien for mig.«