FC København skal i europæisk gruppespil. En sætning, der er blevet sagt og skrevet utallige gange.

For det er noget, den danske hovedstadsklub oftest budgetterer med, og det er en del af klubbens identitet. Det har både spillere og sportsdirektører slået fast i årenes løb.

Denne sæson er vejen til gruppespillet dog hård. For selvom Ståle Solbakkens tropper blot mangler at overvinde ét hold, så er det et svært et af slagsen, der venter i playoff-runden i form af italienske Atalanta.

Og den norske FCK-manager lægger heller ikke skjul på, han gerne havde set en anden klub blive trukket fra bowlen.

»Jeg synes jo, der er noget fundamentalt galt med lodtrækningssystemet, når vi med de meritter, vi har, kan trække et hold fra top-4 (ligaer, red.), men sådan er det,« siger Ståle Solbakken, der sammen med resten af holdet skal forsøge at få et godt resultat på udebane torsdag aften over mandskabet fra Serie A.

Carlos Zeca (i midten) og co. skal forsøge at få skovlen under Atalanta torsdag aften.
Carlos Zeca (i midten) og co. skal forsøge at få skovlen under Atalanta torsdag aften. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Men hvor skidt vil det så være - med modstanderen in mente - hvis det ikke lykkes at komme i gruppespillet i år?

»Det ville ikke være skidt sportsligt. Den lodtrækning kan vi ikke styre. Men vi kan ikke sætte os ned og lave en målsætning, hvor man siger, vi skal i gruppespil, hvis vi trækker hold fra de og de lande. Vi har allerede passeret et vanskeligt hold i form af CSKA Sofia, som er et rigtig godt hold. Det var gode kampe for os, som vi tager med videre. Vi så, hvor svært det var de første 20 minutter på udebane der,« siger Ståle Solbakken, der understreger, at FC København ikke bare kan stille sig tilbage på banen.

Atalanta vandt deres kamp i weekenden, og deres næste udfordring bliver FC København.
Atalanta vandt deres kamp i weekenden, og deres næste udfordring bliver FC København. Foto: PAOLO MAGNI
Vis mere

Det handler om at få skabt nogle perioder, hvor de styrer spillet.

»Jeg forventer perioder med tryk på. Samtidig må vi se, hvad vi kan gøre, når vi har bolden. Vi er et boldsikkert hold med god selvtillid efter en god periode. Jeg tror, holdets mentale tilstand er god, og vi tager det som en udfordring,« siger Ståle Solbakken.