Sønderjyske havde forventet at score flere mål mod Brøndbys defensiv forud for 4-2-sejren på udebane.

Brøndbyvester. Sønderjyske tegnede sig for det mest overraskende resultat i niende spillerunde i Superligaen, da holdet søndag vandt 4-2 i en intens kamp på Brøndby Stadion.

Sejren overrasker ikke Sønderjyske-træner Claus Nørgaard. Han havde op til kampen lagt en plan og specifikt udpeget, hvor hans omstillingsstærke hold kunne gøre mest skade på Brøndby-holdet.

»Vi havde set nogle muligheder, som vi kunne udnytte. Så på den måde er jeg ikke overrasket over, at vi lavede de mål, der skulle til for at vinde,« siger Claus Nørgaard.

»Tidligere har vi haft størst succes mod Brøndby ved at spille intenst og med kaos, som de selv kan lide det. Der var meget plads på siderne og bagved deres forsvarslinje, og det udnyttede vi.«

SønderjyskEs Stefan Gartenmann, Marcel Rømer og Niki Zimling efter Superligakamp mellem Brøndby-SønderjyskE på Brøndby Stadion søndag den 16 september 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
SønderjyskEs Stefan Gartenmann, Marcel Rømer og Niki Zimling efter Superligakamp mellem Brøndby-SønderjyskE på Brøndby Stadion søndag den 16 september 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Sønderjyske startede kampen på hælene mod Brøndby, men langsomt arbejdede sønderjyderne sig ind i kampen. Det tilegner træneren sine spillere, som ikke følte sig kyst af Brøndbys høje presspil.

»Vi havde modet til at spille bolden hen i de områder, hvor det gjorde ondt på dem, og vi blev ved med at presse fremad. Sejren betyder meget,« siger Claus Nørgaard.

Marcel Rømer bragte Sønderjyske foran efter kun 12 minutters spil. Det eneste, målscoren er skuffet over, er, at sejren ikke blev større.

»Vi var sindssygt effektive, og vi kunne også have scoret til 5-2 og 6-2. Der var større chance for, at kampen blev 5-2 frem for 4-3. Selv om Brøndby var meget på bolden, var det efter vores præmisser,« mener Marcel Rømer.

SønderjyskEs cheftræner Claus Nørgaard, Mart Lieder g Niki Zimling efter Superligakamp mellem Brøndby-SønderjyskE på Brøndby Stadion søndag den 16 september 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)
SønderjyskEs cheftræner Claus Nørgaard, Mart Lieder g Niki Zimling efter Superligakamp mellem Brøndby-SønderjyskE på Brøndby Stadion søndag den 16 september 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Med sejren kravler Sønderjyske op på en niendeplads i Superligaen med 11 point for ni kampe. Næste test for Claus Nørgaards tropper er hjemme mod FC Midtjylland søndag 23. september.

/ritzau/