Hov, giv os lov at afspille artiklen. Den er klar, når du har klikket 'Tillad alle'
Sidder du og kollegerne og hygger jer på arbejdspladsen iført fodboldtrøje, så er der en bredside på vej.
Danske Spil og Børnecancerfonden holder for fjerde år i træk 'Fodboldtrøjefredag', hvor danskerne inviteres til trække i alskens fodboldtrøjer og donere til kræftramte børn. Det finder altid sted første fredag i marts.
Nu møder initiativet dog hård kritik - det kaldes således 'det største eksempel på sportswashing i Danmark'.
Ordene bringes hos Altinget og kommer fra Marcus Mossalski, der i 2022 fik Åbenhedsprisen af Transparency International på grund af sin kamp mod ludomani, efter han selv blev hjemsøgt af spilledjævlen som 15-årig.
»Endnu en gang forsøger Danske Spil at vaske sine hænder rene i et projekt, som man vel skal være et ubarmhjertigt monster for ikke at synes om,« siger Marcus Mossalski til mediet.
Danske Spil fortæller, at der ikke er nogen direkte opfordringer til spil i kampagnen, og de erklærer sig glade for at kunne hjælpe med at skabe opmærksomhed om en god sag.
Børnecancerfonden er ligeledes begejstrede for projektet, som sidste år indbragte 1,5 mio. kroner - i år forventes der endnu større opbakning.
Donationerne går ubeskåret Børnecancerfondens arbejde med at støtte kræftramte børn og deres familier.
»Det betyder rigtig meget, at #FodboldtrøjeFredag er blevet en succes, hvor rigtig mange i hele landet har lyst til at deltage og bakke op. Vi kan slet ikke gøre en forskel uden penge udefra. Og i år oplever vi, at endnu flere virksomheder afholder #FodboldtrøjeFredag som en festlig dag med kollegerne, hvor man samtidig støtter børn med kræft,« sagde Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.