Slaget om tre point. Slaget om håneretten. Slaget om Manchester.

Onsdag spilles opgøret, som mange fodboldelskere ser frem til. Manchester United tager imod Manchester City på Old Trafford i det klassiske 'Manchester-derby'.

Historikken mellem de to mandskaber går helt tilbage til 1881. Selvom historien taler for Manchester United, taler nutiden for Manchester City. Men hvorfor er det sådan?

Det giver to af Discoverys fodboldeksperter, Mikkel Bischoff og Morten Bruun, deres bud på.

Pep Guardiola har været i Manchester City siden 2016. Inden var han både i FC Barcelona og Bayern München.
Pep Guardiola har været i Manchester City siden 2016. Inden var han både i FC Barcelona og Bayern München. Foto: PAUL CHILDS
Vis mere

Manageren
I managerduellen mellem United-manageren Ole Gunnar Solskjær og City-manageren Pep Guardiola tøver de to eksperter ikke med at pege på, hvem der ligger forrest.

»Jeg tror ikke, der er nogen, der egentlig ved, hvor god Solskjær er. Det virker, som om han blev ansat ved at ride på en bølge af ikke at være José Mourinho. United red også på en rus af, at Solskjær opnåede gode resultater og fik bragt en masse godt humør ind i truppen. Det er Pogba et godt eksempel på.«

»Han var vel Premier Leagues bedste spiller under Solskjærs første tid i United, men for tiden spiller han med den samme ugidelige attitude som under Mourinho,« mener Mikkel Bischoff, der suppleres af Morten Bruun.

»Og så har City verdens bedste manager. Han har det hele, og alle i verden vil vel spille under ham. Han har en kæmpe stor erfaring med at lede topklubber og skabe fantastiske resultater. Og i United har de haft problemer med at finde den rette mand siden Alex Ferguson.

Ole Gunnar Solskjær blev først ansat som midlertidig træner i december. I 2019 blev han så ansat som permanent træner i tre år frem.
Ole Gunnar Solskjær blev først ansat som midlertidig træner i december. I 2019 blev han så ansat som permanent træner i tre år frem. Foto: OLI SCARFF
Vis mere

Spillertruppen
»Jeg tror, at Guardiola på nuværende tidspunkt vil have vældig svært ved at finde plads til bare en eneste Manchester United-spiller. City har truppen på plads - også selvom der er nogle spillere, som nærmer sig sidste salgsdato. Eksempelvis Kompany og Fernandinho.«

»Men det er noget, man ordner kontinuerligt. Og med den status, City har, så kan de vælge de bedste i verden,« mener Morten Bruun, hvorimod United slås med at finde samme høje niveau.

»Der er for mange ordinære spillere i United. Med det mener jeg, at flere af United-spillerne har svært ved at gøre en forskel på et højt niveau - selv når de spiller deres bedste. Der står Citys trup langt stærkere.«

Strategien
Ifølge Mikkel Bischoff er strategier altafgørende for, hvad man egentlig vil med klubben. Men på dét område har United meget at lære i forhold til rivalerne.

»Det handler om at have strategien på plads som det første; altså måden, man ønsker at spille fodbold. Så finder man ledelsen, dernæst en manager, som matcher strategien. Det gjorde City, og det har også været en succes. Og mit bud er, at når Guardiola ikke længere er i klubben, så finder City en manager, der vil det samme.«

»United derimod henter managere i øst og vest, og det synes jeg er en forkert måde at drive en storklub på.«

»Louis van Gaal, José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær er jo meget forskellige typer. Det gør det svært at finde den samme fælles strategi, så hele spillertruppen ikke skal smides i skraldespanden, hver gang en ny manager kommer til.«

»Og lige nu synes jeg, United henter managere ud fra følelser i stedet for strategi, hvilket Solskjærs ansættelse siger meget om,« mener Mikkel Bischoff afslutningsvis.