Lyt til artiklen

Gigantisk klasseforskel.

Det kan der næppe være ret mange, som er uenige i, at der var onsdag aften, da FC København blev kørt ud af banen på udebane mod mægtige Manchester City.

For i den tredje gruppekamp i årets Champions League tabte de forsvarende danske mestre nemlig med 0-5 til Pep Guardiolas stjernespækkede mandskab.

Og efter kampen var det da også svært for den danske fodboldlegende Michael Laudrup at sætte ord på, hvad det var, han netop havde set.

Erling Haaland scorede to gange i onsdagens kamp mod FCK.
Erling Haaland scorede to gange i onsdagens kamp mod FCK. Foto: LEE SMITH
Vis mere

»Jeg er skuffet. Ikke fordi det blev 5-0, men fordi det lignede en fodboldtræning og en magtdemonstration. Var det overhovedet en fodboldkamp? Når man ikke kan spille op med dem, så må man kompensere ved at løbe noget mere, komme med mere fysik og først og fremmest gå ind i nærkampene,« lød det fra Laudrup i onsdagens nedtaktstudie på 3+.

Her blev han bakket op af den tidligere landsholdsstjerne Preben Elkjær, som heller ikke ligefrem havde nydt kampen.

»Vi havde forventet, det nok ville gå sådan, men det var hårdt at sidde og kigge på. FCK bed slet ikke fra sig. Heller ikke i nærkampene, som man ellers bør kunne forvente. Men der er også andre store hold, der bliver overmatchet mod Manchester City, og vi vidste jo godt, at den spillemæssige forskel var stor. Men det var en lang aften,« forklarede han.

Det var særligt det norske fænomen Erling Haaland, der gjorde det onde ved københavnerne onsdag aften, da han stod for to af hjemmeholdets scoringer.

I videoen øverst i artiklen kan du høre Michael Laudrup sætte ord på skuffelsen.