Et hold journalister, men ingen spillere. En pressedame fra DBU, men ingen spillere. En landstræner, men stadig ingen spillere.

Det var billedet på parkeringspladsen foran Hotel Marienlyst i Helsingør mandag klokken 13. Her skulle kvindelandsholdet ellers være samlet forud for fredagens VM-kvalifikationskamp på udebane mod Sverige.

Men konflikten mellem de kvindelige landsholdsspillere og DBU gjorde, at spillerne aldrig dukkede op. Det havde DBU ellers regnet med. For inde på hotellets restaurant var der dækket op og lavet mad til 32 spillere og personale.

»Spillerne er ikke kommet, det er kun staben omkring holdet, der er på hotellet. Vi ved ikke, hvor spillerne er, og der er ingen fra DBU, der er i kontakt med dem,« sagde pressechef for kvindelandsholdet, Mia Kjærgaard, til de fremmødte journalister.

Dermed tager konflikten et skridt mere i den forkerte retning. En konflikt, der efterhånden ligner en skrue uden ende.

Parterne strides, fordi de ikke kan nå til enighed om en forbedret aftale, som kvindelandsholdet og Spillerforeningen siden efteråret 2016 har kæmpet med DBU om at få. Uenigheden handler blandt andet om, hvorvidt landsholdsspillerne kan betragte dem selv som arbejdstagere eller ej, når de er med landsholdet. DBU holder fast i, at spillerne udelukkende skal se sig selv som ansatte i deres klubber, og ikke når de er på landsholdet. Desuden er parterne uenige om, hvor mange penge spillerne skal have for at repræsentere Danmark.

Klokken 15.30 var det planlagt, at landstræneren og hans spillere skulle have trænet på de nærliggende baner ved hotellet. Men også på grønsværen var der gabende tomt for spillere.

»Det er en rigtig lorte situation det her. Det kommer til at få betydning for resultatet mod Sverige. Vi kan ikke bare gøre, som vi gjorde mod Ungarn. Sverige er et af de bedste hold i Europa, og hvis man ikke er forberedt mod dem, så får man røvfuld,« siger landstræner Søren Randa-Boldt.

Og særligt forberedelsen bliver Danmark ramt på, mener han.

»Med træningen i dag har vi i alt fire træninger inden kampen. Så hver gang vi er nødt til at aflyse en træning, fordi spillerne ikke er her, så mister vi 25 procents forberedelse, og i forvejen var det pressede træningspas, hvor vi havde travlt.,« forklarer landstræneren, som gerne så en snarlig løsning, så han kunne få tid med sit hold.

Det er to måneder siden, at han overtog landstrænergerningen fra Niels Nielsen. Og det har langt fra været en dans på rød-hvide roser, fortæller Søren Randa-Boldt.

»Jeg sagde ja til at blive landstræner, jeg sagde ikke ja til at være cirkusartist. Jeg er ikke i kontakt med spillerne, og jeg er ikke engang sikker på, de ville tage telefonen, hvis jeg ringede. De har ikke fortalt mig, at de ikke ville dukke op her. Det kunne de godt have gjort, så det er da skuffende. Det er almindelig pli at melde afbud, hvis man ikke kommer,« siger landstræneren, der dog også fortæller, at han intet problem har med spillerne, ligesom han ikke kan eller vil tage stilling til skyldsspørgsmålet i konflikten.

Søren Randa-Boldt frygter, at Danmark ikke stiller op til kampen mod Sverige, hvis ikke parterne kommer frem til en løsning i de kommende dage.

»Jeg forventer snart ikke noget mere, men jeg håber, at parterne kommer til fornuft, så vi kan spille. Der er nemlig ikke nogen plan B lige nu. Det er ikke min beslutning, om kampen bliver til noget eller ej, men jeg vil appellere til spillerne, at de kommer til Helsingør, så vi kan træne,« siger han.

De danske landsholdskvinder har før udeblevet fra andre træninger. Det skete i løbet af september måned. Ligeledes var VM-kvalifikationskampen i samme måned mod Ungarn ved at glippe. Men i sidste sekund kom spillerne og DBU frem til en delaftale, der gjorde, at spillerne deltog i kampen. En kamp som Danmark vandt 6-1.

Det danske kvindelandshold spiller fredag aften mod Sverige, fire dage senere spiller de endnu en VM-kvalkamp på udebane mod Kroatien.