Christian Eriksen kaldte det en kæmpeskuffelse for ham selv og for Tottenham, at London-klubben onsdag aften røg ud af Champions League efter nederlag på 1-2 til Juventus fra Italien, som dermed samlet går videre til kvartfinalerne med en samlet score på 4-3.

»Man kan sige mange dårlige ting om kampen i aften,« sagde Christian Eriksen efter kampen til TV3+.

»Vi spiller en tæt på perfekt første halvleg. Vi får skabt de chancer, som vi skal, og vi får også scoret. Vi føler, at vi har rigtig godt styr på dem, og så scorer de pludselig to mål ud af ingenting. Det er utrolig skuffende, at de laver de to mål,« sagde den 26-årige dansker, der alligevel havde nogle forklaringer på, hvad det var, som gik galt.

»Vi kunne naturligvis have forsvaret bedre. Vi kunne også have scoret nogle flere mål. I første halvleg har vi mange chancer, og scorer vi et eller to mål mere, så er kampen måske overstået. De to mål gør, at Juventus pludselig får mere selvtillid, og vi får det svært. Vi mangler måske lidt kynisme og den sidste erfaring,« sagde Christian Eriksen, der ligesom holdkammeraterne havde håbet på at nå længere end til ottendedelsfinalerne i Euriopas stærkeste klubturnering.

»Det er en kæmpeskuffelse. Med det vi viste i den første kamp og i første halvleg i dag, havde vi håbet på meget mere. Vi havde hverken håbet eller forventet, at det var slut efter i aften,« sagde han.

Det er en almindelig antagelse, at Tottenham får svært ved at holde på de største stjerner, når transfervinduet åbner til sommer. Spillere som Harry Kane, Son Heung-min, Dele Alli og Christian Eriksen selv vil være omsværmede. Men selv håber han, at klubben kan fortsætte eventyret.

»Det håber jeg da, at vi kan. Det er jo op til spillerne selv og til klubben, hvad der skal ske Det er jo den, der bestemmer. Men vi har talt meget om, hvor vi er kommet fra, og hvor langt  vi er nået til i de sidste par år. Vi har en god trup. Den er meget lovende, så jeg håber, vi kan blive ved med at tage store skridt. Man kan tabe og vinde fodboldkampe, men det var godt nok ærgerligt, at vi tabte den i aften.«