Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

De har solgt hundrede millioner af eksemplarer siden begyndelsen.

Spillet FIFA er et af de største sportsvideospil i verden. Og hvert år pryder en eller flere af verdens bedste mandlige spillere spilcoveret.

Men den kommende version bliver historisk.

For ved præsentationen af den kommende globale version af FIFA 23 var der noget nyt på coveret. Nemlig den første kvindelige repræsentant.

Det er Chelseas Sam Kerr, der er et af fokuspunkterne og det er historisk. Hun sidder ved siden af PSGs Kylian Mbappé, der også var på sidste års cover.

Tidligere har der været kvindelige fodboldspillere på 'lokale' versioner af spillet. Steph Catley var blandt andet på forsiden af ​​den australske version af FIFA 16.

Spillet har solgt mere end 350 millioner eksemplarer, siden det første gang blev lanceret. Og siden begyndelsen har de lanceret årlige udgaver, der normalt samler omkring 30 millioner i salg og spilles bredt af alle, lige fra almindelige mennesker til sportsstjerner.

Kerr er australier og fra Perth. For nylig fik hun overrakt byens nøgler for sine enestående præstationer på både klub- og internationalt niveau i 2022.

Nationalkaptajnen har scoret 56 mål i 108 optrædener for sit land og vil lede kampen ved kvindernes verdensmesterskab, der afholdes i Australien og New Zealand i 2023.

Andre læser også