Det Skotske Fodboldforbund mener ikke, at Alex McLeish gør sit arbejde godt nok, og stopper samarbejdet.

Alex McLeish holdt kun lidt over et år som landstræner for Skotland.

Torsdag valgte Det Skotske Fodboldforbund at fyre den 60-årige landstræner efter en skidt start på kvalifikationen til EM.

I marts indledte Skotland sin vej mod næste års slutrunde med et uventet nederlag på 0-3 til Kasakhstan. Siden blev San Marino besejret med 2-0.

Sejren over San Marino var dog ikke noget, der imponerede synderligt i forbundet. Miniputnationen er det lavest rangerede hold på Det Internationale Fodboldforbund Fifas verdensrangliste.

McLeish nåede 12 kampe som landstræner siden ansættelsen i begyndelsen af 2018.

»Præstationerne og resultaterne over det seneste år - specielt måden vi tabte på i Kasakhstan - viste, at holdet ikke udvikler sig som forventet.«

»Vi mener, at holdet er til mere,« siger fodboldforbundets formand, Ian Maxwell, i en udtalelse.

Alex McLeishs assistenter Peter Grant, James McFadden og Stevie Woods forlader også Det Skotske Fodboldforbund som følge af trænerfyringen.

Ud over Kasakhstan og San Marino er Skotland i EM-kvalifikationsgruppe med Belgien, Rusland og Cypern. Skotter ligger næstsidst efter to spillerunder.

Alex McLeish har blandt andet en fortid som manager i Glasgow-klubben Rangers FC, engelske Aston Villa og Genk i Belgien.

/ritzau/Reuters