Det er en skæbnesommer, som den danske landsholdsspiller Christian Nørgaard står foran.

For siden han kom til Brentford i 2019 er karrieren gået én vej for den danske midtbaneslider, og derfor er han nu endt i en situation, hvor han snart skal træffe et afgørende valg for sin fremtid.

Skal han forsøge at skifte videre og jagte drømmen om at tørne ud på en større adresse end Brentford - eller skal han blive i London-klubben, hvor han i den grad nyder tilværelsen og præsterer på topniveau?

De overvejelser fortalte Christian Nørgaard ærligt om, da B.T. tirsdag spurgte landsholdsspilleren ind til tankerne om fremtiden.

»Enten skal jeg tage et større skridt til sommer, eller også skal vi finde ud af, at det bliver Brentford fremover. Jeg er lige blevet 29 år, og jeg er i mit livs form, så der skal træffes en beslutning.«

»Hvis jeg skal skifte, så er det nu - eller måske næste sommer,« siger Nørgaard, der dog ikke forestiller sig, at Brentford er synderligt interesseret i at skibe sin midtbanestyrmand afsted - og derfor vil Nørgaard også ud i at drøfte en ny og forbedret aftale med klubben.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Så skal jeg måske have en snak med klubben om en længere og mere fast aftale, så jeg ved, at det er Brentford, jeg tørner ud for, til jeg stiller støvlerne på hylden. Men det bliver en beslutning, jeg tager med Brentford, for jeg er rigtig glad for, hvor jeg er.«

Christian Nørgaard har i øjeblikket en kontrakt, der løber til 2025 med option på yderligere et år - og derfor skal Brentford altså acceptere bud fra interesserede klubber, hvis Nørgaard skal tage et skridt videre i karrieren.

»Jeg kan ikke bare tvinge mig selv ud. De har stadig det sidste ord, men jeg synes altid, at det har været en fair dialog, jeg har haft med Brentford. Og jeg forventer, at der er en gensidig respekt, hvis det skulle komme til det,« siger Nørgaard.

Indtil videre har midtbanespilleren, der har toppet flere Premier League-statistikker for sine defensive aktioner, ikke skullet forholde sig til konkrete bud trods interesse.

Og han har en teori om, hvorfor det er sådan.

»Der har ikke været noget virkelig konkret, og jeg tror lidt, at min alder skræmmer de interesserede klubber, når de ser mit pas, og når Brentford vil have alt for mange penge for mig (i forhold til alderen, red.), for det er meget at skulle erstatte.«

»Men jeg tror, det vil være muligt at finde interessante klubber. Lige nu fokuserer jeg dog på Brentford. Så må vi se, om der skal ske noget, men som udgangspunkt tror jeg det ikke, for jeg er glad her,« fortæller Nørgaard, der peger på, at et eventuelt gerne må være til en større engelsk klub.

Overvejelserne om fremtiden er ikke det eneste, som Nørgaard har at tænke på for tiden.

Til sommer venter han og hustruen Josefine Barsøe sig nemlig deres andet barn. Det kan du læse mere om HER.