Der venter en vigtig aften for dansk fodbold, når FC København løber på banen i Glasgow.

FCK's returkamp mod Celtic i Europa League kan nemlig vise sig at få afgørende betydning for Danmarks chancer i forhold til at få to hold med i 2021/2022-sæsonen i Europas største klubturnering.

Når de europæiske pladser fordeles, sker det gennem Uefas koefficientliste, og her ligger Danmark i skrivende stund nummer 13 – lige foran Skotland, Tjekkiet, Cypern og Grækenland.

Tjekkiet har ikke flere hold med i dette års europæiske turneringer, og derfor er det kun Celtic, Rangers, Apoel og Olympiakos, der kan ødelægge de danske drømme om to pladser i fremtidens Champions League-kvalifikation.

Dame N'Doye scorede til 1-1 i første opgør mod Celtic hjemme i Parken.
Dame N'Doye scorede til 1-1 i første opgør mod Celtic hjemme i Parken. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Sidstnævnte står dog med yderst dårlige kort på hånden for at gå videre i Europa League, da det græske storhold røg ind i et 0-1-nederlag til Arsenal i første opgør af 1/16-finalerne på hjemmebane.

Hvis Olympiakos ikke formår at gå videre, vil dansk fodbold være sikker på at slutte i top-15, som vil betyde to pladser i Champions League-kvalifikationen fra 2021/22, da det så kun vil være Cypern og Skotland, der kan nå at overhale Danmark.

Hvis FCK formår at slå Celtic ud, kan Danmark bevare afstanden til Skotland, som stadig har Rangers med i Europa League, da skotterne formåede at slå Braga ud over to kampe.

Cypriotiske Apoel er samtidig meget tæt på exit af dette års Europa League, da holdet startede med at tabe 0-3 på hjemmebane til Basel i første opgør.

Jens Stage brændte et straffespark i første opgør mod Celtic ved stillingen 1-1.
Jens Stage brændte et straffespark i første opgør mod Celtic ved stillingen 1-1. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Ud over muligheden for to hold i Champions League-kvalifikationen vil den øjeblikkelige 13.-plads samtidig sikre Danmark en direkte plads i Europa League-gruppespillet fra 2021/22. Det danske mesterhold vil ligeledes træde ind i Champions League-playoffrunden i stedet for tredje kvalifikationsrunde.

En top-15-placering vil desuden medføre, at Danmark får et hold med i Europa League-kvalifikationen samt to pladser i kvalifikationen til den nye turnering Conference League, som bliver den tredjebedste europæiske turnering i Uefa-regi.

Ender Danmark på en 16.-plads, giver det kun én plads i Champions League-kvalifikationen, nul hold i Europa League-kvalifikationen og tre hold i Conference League-kvalifikationen.

FCK's præstationer i Europa har dog allerede været med til at sørge for, at holdet og andre superligakonkurrenter har fået en bedre mulighed for at spille europæiske kampe det kommende år – uanset udfaldet af aftenens kamp, da Danmark stadigvæk vil have én plads i Champions League-kvalifikationen og tre i Europa League-kvalifikationen.