Efter otte ligakampe i træk uden sejr vandt Everton lørdag 1-0 over Premier Leagues førerhold, Arsenal.

Everton fik lørdag et ordentligt skud selvtillid i jagten på overlevelse i Premier League.

Faktisk leverede holde en vaskeægte sensation.

Efter otte kampe i træk uden sejr i Englands bedste række – hvoraf seks er tabt – lykkedes det nemlig at få skovlen under selveste Arsenal, Premier Leagues tophold, som ikke havde tabt i ligaen siden starten af september.

Everton vandt 1-0 på et mål af James Tarkowski efter en times spil. Sejren løfter i hvert fald for en stund Liverpool-klubben væk fra nedrykningspladserne.

Everton er nummer 17 med 18 point på kontoen. Placeringen kan dog ændre sig allerede senere lørdag.

Arsenal fører Premier League med 50 point. Der er fem point ned til Manchester City på andenpladsen.

Mens der i en målløs første halvleg ikke var ret mange højdepunkter, så skete der alligevel bemærkelsesværdige ting på Goodison Park.

Eller rettere over Goodison Park. Kampen var således ikke ret mange minutter gammel, da et fly fløj over stadion med et banner, hvorpå der stod »Ligaens dårligst drevne klub. Tid til at gå, Bill« med henvisning til klubformand Bill Kenwright.

Everton har rekorden for flest sæsoner i Englands bedste række, men flirter nu for anden sæson i træk med nedrykning. Blandt andet derfor er fanbasen stærkt utilfreds med ledelsen.

Til gengæld fik spillerne masser af støtte lørdag. Efter at have holdt Arsenal til nul blev Everton-truppen således sendt i omklædningsrummet med stående ovationer efter de første 45 minutter.

Et kvarter inde i anden halvleg opstod der så decideret jubel på Goodison Park.

Dwight McNeil sendte et hjørnespark ind i feltet, som James Tarkowski headede ind. Begge spillere kom til Everton fra Burnley sidste sommer. I Burnley spillede de for Sean Dyche, der nu er Everton-træner.

Efter målet stod der Arsenal på det meste, men Mikel Artetas mandskab var bare ikke helt i sync, og så blev det til et nederlag til hovedstadsklubben.

Det var ikke nødvendigvis en kæmpe overraskelse, selvom Arsenal og Everton huserer i hver sin ende af tabellen. Arsenal har nu tabt tre kampe i træk på Goodison Park.