Det skulle ikke være 20-årige Rasmus Højlund, der kort efter slutfløjt måtte forklare fodbolddanmark, hvad der gik galt i det pinlige nederlag til Kasakhstan, mener anfører Simon Kjær.

Så selv om DBUs kommunikationschef, Jakob Høyer, egentlig havde givet TV 2 og Rasmus Højlund tilladelse til at lave et interview, afbrød Simon Kjær det og hev sin holdkammerat væk fra mikrofonerne.

»Der er tidspunkter, hvor man skal gøre sådanne nogle ting, og der er tidspunkter, hvor man ikke skal gøre sådanne nogle ting, og det var bedst, at det ikke var sådan lige nu,« siger Simon Kjær og uddyber den kontrabeslutning, han tog, da han overrulede Jakob Høyer.

»Fordi han (Højlund, red.) var rimelig hidsig. Man skal tænke lidt over, hvad man siger, og det var bedst for Rasmus i denne situation. Det, er jeg sikker på, var bedst for Rasmus i denne situation.«

Jakob Høyer ville gøre sit arbejde færdig efter slutfløjt, inden han sagde noget til pressen, men gik ind i bussen lige efter sidste interview med spillerne.
Jakob Høyer ville gøre sit arbejde færdig efter slutfløjt, inden han sagde noget til pressen, men gik ind i bussen lige efter sidste interview med spillerne. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Men pressechefen siger, at han skal gøre det?

»Det var jeg så ikke enig i.«

Har du sagt det til pressechefen?

»Det var bare, som det var. At jeg ikke mente, det var det rigtige på daværende tidspunkt. Hvis Rasmus efterfølgende har et ønske om at gå ud og snakke med pressen, så er jeg sikker på, at han kan gøre det. Det er ikke tidspunktet (lige efter slutfløjt, red.), når du er 20 år.«

B.T. prøvede flere gange efter kampen at få en kommentar fra Jakob Høyer om beslutningen og situationen, men han havde ikke tid, lød det.

»Jeg skal lige gøre mit arbejde færdigt,« sagde Jakob Høyer, der efter sidste interview med spillerne tog sin taske og gik ind i den ventende spillerbus.

Simon Kjær afviser, at han har noget at snakke med Jakob Høyer om i forhold til, at en hidsig og uerfaren spiller som Rasmus Højlund skulle være ham, der tog imod tæskene med høj puls lige efter slutfløjt.

»Nej, overhovedet ikke. Vi har hver vores arbejde, og Jakob gør sit, og der er ingen bad feelings i forhold til Jakob og denne situation. Jeg mente bare ikke, at det var det, der var bedst i denne situation.«

Skal man være spiller for at forstå situationen?

»Vi er forskellige steder følelsesmæssigt. Jeg skulle da tage mig selv i nakken i forhold til at stå og tænke over, hvad jeg egentlig selv sagde, men det er så basalt, at vi taber og vinder som et hold, og det handler ikke om at pege fingre.«

»Det, der skal siges, bliver sagt i internt i omklædningsrummet. Det skal ikke bare være, fordi man er sur og rasende. Det kommer os ikke til gode, at man ikke har et overblik over, hvad man siger,« lyder det fra Simon Kjær, der i øvrigt kom ud til den ventende skrivende presse samtidig med Rasmus Højlund.

Her var de begge kølet ned. Selv om det helt sikkert brændte i dem.