En tidligere ansat i det svenske fodboldforbund SvFF er stået frem med en alvorlig historie, der vækker forargelse i Sverige.

Det var i denne weekend, at den tidligere udviklingschef i forbundet, Gunilla Axén, stod frem med sin historie om landsholdsspillere, der sendte hende billeder af deres penis.

Helt konkret i tre tilfælde i perioden 2003 til 2010, hvor hun var ansat i forbundet. Hvem spillerne er, vil hun ikke fortælle.

»Det var tre spillere, der var meget kendte, utroligt dygtige og meget respekterede med familie og børn. Der kunne tikke en besked ind med ordlyden 'godmorgen' og så et penisbillede,« siger hun til Aftonbladet og fortæller, at det præcist skete omkring 2004 og 2005.

Axen gik til ledelsen, men der skete intet. Og så fik hun endda at vide, at hun skulle klæde sig mere konservativt for ikke 'at friste mændene'

»Det var den daværende leder Lars-Åke Lagrell som i god tro sagde, at jeg skulle være forsigtig. Jeg syntes, det var helt forfærdeligt og tænkte: 'hvad er det her for en organisation?',« lyder det fra Axen, der igen i 2010 gjorde ledelsen opmærksom på det.

Igen uden svar.Efter Axén er stået frem, har flere tidligere landsholdsspillere udtalt deres støtte. En af dem er Anders Svensson, der spillede på landsholdet fra 1999 til 2013.

»Jeg er meget forfærdet over det, og jeg har virkelig ikke hørt noget om det før. Med det sagt, så mener jeg, at det ikke skulle være sket. Jeg var jo med i mange år, men har intet hørt. Der er mange pranks i fodboldverden og andet vanvid, der krydser grænser, men dette er langt over grænsen,« siger han til den svenske Radiosporten.

Også Andreas Isaksson, der spillede 133 landskampe fra 2002 til 2016, er overrasket.

»Det er vigtigt at undersøge, hvad der er sket. Sådanne ting bør ikke sker. Man bliver ked af det, det skal slet ikke forkomme, og slet ikke i fodbolden,« siger han til Expressen.

Det svenske fodboldforbund og de tidligere leder har ingen kommentarer til sagen. Daværende leder Lars-Åke Lagrell fortæller, at han ikke kan 'mindes noget i den stil'.

Axén arbejder i dag som direktør i den frivillige idrætsorganisation Friskis och Svettis.