Sergi Barjuan er ny midlertidig cheftræner i FC Barcelona.

Det skriver klubben på sin hjemmeside torsdag eftermiddag.

Han bliver forfremmet fra Barcelonas andethold, som han har stået i spidsen for siden starten af denne sæson. Han afløser hollandske Ronald Koeman, der blev fyret efter onsdagens nederlag til Rayo Vallecano i La Liga.

Sergi Barjuan vil torsdag eftermiddag blive præsenteret for truppen, og fredag vil der være pressemøde med den nye mand i spidsen for storklubben.

Klubben understreger i sin korte præsentation, at Sergi er cheftræner på lånt tid.

»Hans midlertidige position som cheftræner for førsteholdet slutter, så snart klubben har hyret en permanent cheftræner som afløser for den afskedigede Ronald Koeman,« skriver Barcelona på sin hjemmeside.

Som aktiv spillede Sergi Barjuan knap 400 kampe som venstreback for FC Barcelona i årene 1993 til 2002. Han var med til at vinde tre mesterskaber, to pokaltitler og den hedengangne Pokalvindernes Turnering.

Han fik også 56 kampe for det spanske A-landshold og har høstet trænererfaring fra ophold i Recreativo, Mallorca, Almeria og i Barcelonas ungdomsafdeling samt to år i kinesisk fodbold.

Barcelona ligger nummer ni i La Liga efter en periode med én sejr og tre nederlag i de seneste fire ligakampe.

Lørdag har holdet besøg af Alaves, inden der venter et møde med Dynamo Kiev i Champions League og en ligakamp hos Celta inden næste landskampspause.

Flere af de største spanske medier har skrevet om en anden tidligere Barcelona-profil som den permanente afløser for Ronald Koeman.

Xavi Hernández ligner således det mest oplagte bud. Han er lige nu cheftræner for Al-Sadd, som han i sidste sæson gjorde til mester i Qatar.