Gareth Bale er nok det mest prominente navn, der går glip af næste års VM i fodbold.
Gareth Bale er nok det mest prominente navn, der går glip af næste års VM i fodbold. Foto: GEOFF CADDICK

VM-kvalifikationen er ikke helt afsluttet. Men det står allerede nu klart, at der er adskillige store stjerner, der går glip af VM i Rusland til næste år - og som vi andre derfor heller ikke får at se på tv-skærmen.

Mest prominent er nok Gareth Bale, men der er flere andre storspillere. Og her har BT samlet et hold i en 3-5-2 opstilling, der nok skulle kunne begå sig, hvis de fik lov at stille op i samlet flok.

1. Jan Oblak, målmand (Atlético Madrid / Slovenien).

Særdeles stabil sidste skanse hos den spanske storklub. Slovenien sluttede VM-kvalifikationen af med at spille 2-2 mod Skotland, og det resultat var skidt for begge parter, som på denne måde gik glip af VM.

2. Antonio Valencia, højre back (Manchester United / Ecuador)

Antonio Valencia

Erfaren spiller, der også kan bruges som højre wing. Ecuador sluttede af med at tabe hjemme til Argentina, men holdet havde udspillet sin rolle inden den kamp.

3. Martin Skrtel (Fenerbahce / Slovakiet)

Martin Skrtel

Han var tidligere i Liverpool, hvor han udgjorde en solid midterakse i forsvaret sammen med Daniel Agger. Slovakiet sluttede som dårligste toer i den europæiske kvalifikation og gik derfor ikke videre.

4. David Alaba (Bayern München / Østrig)

David Alaba

En venstre back, man slår sig på. Han kan også spille andre positioner. Østrig var slået ud inden den sidste kamp, som holdet vandt over Moldova.

5. Daley Blind (Manchester United / Holland)

Daley Blind

Søn af den tidligere europamester Danny Blind. Daley Blind er en dygtig defensiv midtbanespiller, der også kan spille andre positioner. Store nederlag til Frankrig og et nederlag til Bulgarien i starten af kvalifikationen blev dyrt for Holland

6. Arjen Robben (Bayern München / Holland)

Arjen Robben

Venstrefodet midtbanespiller, der ofte optræder i højre side, hvor han er en god chanceskaber og selv har et godt skud. Holland skulle vinde 7-0 i den sidste kamp over Sverige, og det var lidt for meget. Holland vandt kun 2-0, og Arjen Robben har meddelt, at han ikke længere vil spille på landsholdet.

7. Henrikh Mkhitaryan (Manchester United / Armenien)

Henrikh Mkhitaryan

En rigtig dygtig midtbanespiller, som vi desværre nok aldrig får at se i en VM-slutrunde. Armenien udspillede hurtigt sin rolle i Danmarks pulje

8. Alexis Sanchez (Arsenal / Chile)

Alexis Sanchez

Også han kan spille lidt af hvert, men han bruges ofte på venstre fløj, hvor han kan udnytte sin hurtighed, og hvor han skaber stor uro i modstandernes forsvar. Chile tabte til Brasilien i sidste runde og kommer derfor ikke til VM.

9. Gareth Bale (Real Madrid / Wales)

Gareth Bale

Holdets største stjerne med en eminent spilforståelse og en flot boldkontrol. Wales sluttede med at tabe hjemme til Irland, og så var VM-kvalifikationen forbi for Gareth Bale og co.

10. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund / Gabon)

Pierre-Emerick Aubametang

En af verdens bedste angribere, der scorer mål på samlebånd hos Bundesligaens førerhold. Den afrikanske kvalifikation er ikke helt færdigspillet, men Gabon er ude uanset resultatet af holdets sidste kamp hjemme mod Mali

11. Edin Dzeko (AS Roma / Bosnien-Hercegovina)

Edin Dzeko

Giftig angriber, der tidligere har spillet for VfL Wolfsburg og Manchester City. Bosnien/Hercegovina kom skidt fra start i kvalifikationen, og de var reelt ude allerede inden sidste kamp mod Estalnd, som de vandt.

Og så er der alle de andre. Vi nævner i flæng:

Marek Hamsik (Slovakiet), Jasper Cillessen, Georginio Wijnaldum og Virgil van Dijk (Holland), Arturo Vidal (Chile), Stevan Jovetic (Montenegro), Miralem Pjanic (Bosnien/Hercegovina), Aaron Ramsey (Wales), Andriy Yarmolenko (Ukraine), Riyad Mahrez (Algeriet), Christian Pulisic (USA) og... Emre Mor (Tyrkiet)

SMS

Se også

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.