En bizar sag om mulig censur i Kina er dukket op til overfladen.

CNN beskriver hvordan et helt specifikt pressefoto fra det store atletikstævne Asian Games i Hangzhou i Kina er blevet censureret.

Billedet er taget efter finalen i kvindernes 100-meter hækkeløb. Her omfavner den kinesiske guldvinder Lin Wuwei sin holdkammerat Wu Yanni.

På billedet kan man se de to løbere sammen med deres løbsnumre 6 og 4 klistret til deres shorts. Netop de to tal i sammenhæng har en negativ reference, som den kinesiske regering ikke bryder sig om.

Foto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Tallene 6 og 4 kan nemlig give mindelser til den berygtede Tiananmen-massakre, som fandt sted den 4. juni 1989 - altså 4/6. Det var den dag et studenteroprør endte blodigt, da militæret satte kampvogne ind i gaderne.

Styret i Beijing har i årevis slået ned på referencer til den for Kina så skamfulde hændelse. 

Således altså ifølge CNN også efter den kinesiske sejr i hækkeløbet, som skete den 1. oktober, som er Kinas nationaldag, hvorfor styret menes at have været ekstra emsige med at rydde op på internettet netop den dag.

Ifølge CNN er billedet af de to kinesiske hækkeløbere fjernet fra mange af de største sociale medier og hjemmesider i Kina, efter de ellers umiddelbart harmløs jubelbilleder først var blevet set flere steder.