Trøjen var rød, smilet var stort.

Så på mange måder var det en Thomas Gravesen, der så ud, som man husker ham, der onsdag for en sjælden gangs skyld viste sig frem i den danske offentlighed. I fødebyen Vejle.

Iført sin egen danske gamle landsholdstrøje med nummer syv på ryg og bryst dukkede han op på Vejle Stadion, da ’VB’ spillede 1. divisionskamp mod Brabrand.

Normalt opholder Thomas Gravesen sig langt væk fra søgelyset i sit selvvalgte eksil i den amerikanske gamblerby Las Vegas, Her bor han i en 500 kvm. stor villa i Summerlin, et såkaldt ’gated community’ for velhavende borgere. Læs mere om Thomas Gravesens hemmelige liv her

»Næh, jeg vidste ikke at Thomas ville være dér, men jeg snakkede da med ham, da jeg så ham, fortæller direktør i Vejle Boldklub,« Henrik Tønder.

i august 2017 er Thomas Gravesen til 1. divisionsfodbold i Vejle.
i august 2017 er Thomas Gravesen til 1. divisionsfodbold i Vejle. Foto: twitter.com/OlavSkaaning
Vis mere

Sådan så Thomas Gravesen ud, da han spillede på det danske landshold i samme trøje, som han havde på til fodbold i vejle onsdag aften.
Sådan så Thomas Gravesen ud, da han spillede på det danske landshold i samme trøje, som han havde på til fodbold i vejle onsdag aften. Foto: Lars Møller
Vis mere

Thomas Gravesen har kun ganske sporadisk vist sig frem i offentligheden, siden han i 2009 stoppede den karriere, der begyndte i Vejle, toppede i Real Madrid og sluttede i Everton. Han har nærmest ikke givet et interview siden 2006.

Men en gang imellem dukker han op til fodbold i Danmark, når han i kortere eller længere perioder er hjemme, hvor han bor i sin penthouselejlighed i ejendommen ’Den hvide Facet i Vejle  – som for ca. halvandet år siden, da han pludselig sad på MC Arena til kampen mellem FC Midtjylland og FC København. I øvrigt med landstræner Åge Hareide og U21landstræner Niels Frederiksen som sidemænd.

I juni 2011 er Thomas Gravesen til U21-landskamp i Vejle.
I juni 2011 er Thomas Gravesen til U21-landskamp i Vejle. Foto: Claus Fisker
Vis mere

I marts 2016 er Thomas Gravesen til Superligafodbold i Herning.
I marts 2016 er Thomas Gravesen til Superligafodbold i Herning. Foto: Lars Ronbog/Getty
Vis mere

Og onsdag i Vejle sad den 41-årige eksil-dansker der så igen.

»Thomas og hans familie kommer på stadion, når Thomas er hjemme. Og det gør den øvrige familie også. Han er vel først og fremmest Vejle-dreng. De er VBere, og de er familie, så de skal komme, når de har lyst,« siger Henrik Tønder.

Vi skal ikke til at skrive noget om, at han er ved at få en rolle i det nye VB?

»Neeej, det vil nok være en løgn at skrive. Han kommer simpelthen bare som gæst. Lige som Allan Simonsen og Ulrik Le Fevre. Og de har nu været gode til at komme, uanset hvor godt eller skidt det er gået,« siger Henrik Tønder.

Og lige nu går det altså ret godt for den traditionsrige, østjyske klub, der har været gennem nogle turbulente år siden nedrykningen fra Superligaen i 2009.

Thomas Gravesen og de øvrige knap 3.000 tilskuere kunne onsdag se Vejle vinde med 2-0 over Brabrand og konsolidere førstepladsen i 1. division. 13 point for fem kampe. Og der er fodboldfeber, fortæller VB-direktøren.

»Det synes jeg der er. Det er jo en fodboldby. Og vi kan aflæse det på tilskuertallet, hvor vi har været godt 1.100 mere til de hver af først de to kampe end snittet sidste år. Men når alt kommer til alt, er der kun spillet fem kampe. Det vigtigste for os har været igen at få skabt en kultur og et sammenhold og få VB-ånden pumpet ind igen. Og det har vi fået gjort. Det er udgangspunktet for alt, og det skal gerne kunne aflæses på banen,« siger Henrik Tønder.

Er der en ny Thomas Gravesen på det hold, I har i dag?

»Jeg ved ikke, om vi har en ny Thomas Gravesen – han er et unikum. Men vi nogle spillere på vej, som kan få store karriere. Der er der ingen tvivl om,« siger Henrik Tønder.

Og dem kan vi måske få at se i Superligaen næste år?

»Det kunne dælme være dejligt.«

Og mon ikke Thomas Gravesen i så fald også vil dukke op på tribunen?