Den engelske traditionsklub Aston Villa var mandag eftermiddag i Lyngby for at se på forholdene inden et muligt køb af Superliga-klubben.

’Ikke til salg’.

Sådan lød slagordet fra redningsmandskabet bag Lyngby Boldklub søndag aften ved 20-tiden.

20 timer senere sad ’Friends of Lyngby’ og klubbens nye direktør, Birger Jørgensen, til bords med topledelsen fra den engelske traditionsklub Aston Villa. På dagsordenen: Englændernes mulige køb af den i sidste uge konkurstruede Superliga-klub.

Ved 16-tiden mandag eftermiddag fangede BTs fotograf Aston Villa-ledelsen og Birger Jørgensen på vej til forhandlingsbordet på Lyngby Stadion. Birmingham-klubben,  der hele syv gange har vundet det engelske mesterskab, havde sendt det helt tunge skyts til Danmark. Klubbens direktør, Keith Wyness, førte an flankeret af finansdirektør Ian Hopson og chef for kommercielle anliggender, Luke Organ. Derudover havde Championship-giganten også massiv juridisk bistand med sig til Danmark, hvor den engelske topledelse blev vist rundt på Lyngbys anlæg.

Aston Villa stillede med de helt tunge drenge, da de mandag eftermiddag mødtes med Lyngby Boldklub. Topchef Keith Wyness (nummer to fra venstre) førte an
Aston Villa stillede med de helt tunge drenge, da de mandag eftermiddag mødtes med Lyngby Boldklub. Topchef Keith Wyness (nummer to fra venstre) førte an
Vis mere

Læs også: Engelsk gigant kommer til Danmark tirsdag - men Lyngby er ikke længere til salg

BTs kilder fortæller, at Aston Villas plan med Lyngby er at overtage aktiemajoriteten, men samtidig bibeholde den nye ejerkreds ved bordet. Går et køb igennem vil Aston Villa derfor have den bestemmende magt, mens de samtidig kan trække på den lokale tilknytning og knowhow, som den nyskabte investorkreds ’Friends of Lyngby’ besidder.

»Vi kommer ikke for at rydde op, men for at udvikle klubben yderligere, efter lokale forretningsfolk har gjort et godt forarbejde. Vi tror på, at vi kan være med til at udvikle og drive klubben bedre, end den er blevet drevet i nogle år, og det er blandt andet det, vi kommer til Danmark for at blive sikre på. Vi mangler endnu at møde Lyngbys ledelse ansigt til ansigt, og så skal vi se nøje på finanserne, inden vi siger endeligt ja,« sagde Aston Villa-direktør Keith Wyness i sidste uge til BT.

Aston Villa vil bruge Lyngby til talentudvikling og spillerudveksling, da klubben ser store fordele ved at kunne sende egne spillere på græs i den danske Superliga. Men nogen endelig beslutning om et køb har den tidligere storklub endnu ikke taget.

Aston Villa-ledelsen så nærmere på Lyngby Stadion, men den engelske traditionsklub vil ombygge eller endda bygge et helt nyt stadion, hvis et køb af Lyngby Boldklub bliver en realitet.
Aston Villa-ledelsen så nærmere på Lyngby Stadion, men den engelske traditionsklub vil ombygge eller endda bygge et helt nyt stadion, hvis et køb af Lyngby Boldklub bliver en realitet. Foto: Foto: Nikolai Linares
Vis mere

Det har den ikke, da der stadig er flere ubekendte i spil. Inden mandagens møde, hvor englænderne også fik mulighed for at se nærmere på Lyngbys faciliteter, havde Aston Villa ikke komplet indsigt i klubbens økonomi. Det har Aston Villa nu fået.

Men der er andre spørgsmålstegn. For det første er der det faktum, at Lyngbys nye ledelse ikke længere er tvunget til at sælge. Som Birger Jørgensen sagde søndag, er klubben ikke længere til salg oven på den nervepirrende redning fra konkurs i løbet af weekenden. Men det kan den hurtigt komme igen, og det vil da også være overraskende, hvis Lyngbys nye ledelse kan sidde et købstilbud fra eksempelvis Aston Villa overhørig.

For det andet er der ifølge Lyngbys direktør fortsat andre mulige købere inde i billedet. Tre andre unavngivne bejlere for at være mere præcis.  For det tredje er der spørgsmålet om Lyngby Stadion. Mens Aston Villa er i Danmark, mødes klubben også med Lyngby-Taarbæk Kommune for at stikke en finger i jorden i forhold til en opgradering af Lyngbys noget utidssvarende stadion eller endda et byggeri af et helt nyt stadion på grunden.

»Jeg kan ikke svare på, hvad de skal snakke med Lyngby-Taarbæk Kommune om. Men jeg kan gætte, hvad det er. For de har noget grund og noget byggeri. Og vi har en fodboldklub,« sagde Birger Jørgensen søndag til BT med henvisning til Aston Villas besøg nord for København.

Nu tager Aston Villa samtalerne med Lyngby Boldklub og kommunen i den ene hånd og indtrykkene og de finansielle data i den anden og rejser hjem over Nordsøen for at tænke over tingene. Ender de overvejelser positivt, kan der inden kort tid lande et konkret købstilbud i inboxen i Lyngby.

BT forsøgte mandag at få Lyngby-direktør Birger Jørgensen i tale. Men frontfiguren i ejerkredsen ’Friends of Lyngby’ vendte ikke tilbage.