Da Andreas Christensen var otte år, havde han to store, nærmest urealistiske, drømme. Dem har han her 18 år senere fået opfyldt.

Det lille Hollywoodfilm-agtige mirakel kan man få syn på sagen for i et tweet, som FC Barcelona har sendt ud, efter at den danske landsholdsspiller torsdag blev præsenteret som ny spiller i gigant-klubben.

I tweetet kan man se en seddel, som Christensen skrev med sin børneskrift tilbage i 2004, dengang han var en rask knægt, der - som så mange andre raske knægte - havde en overskyggende interesse: Fodbold.

'Hvad jeg drømmer om,' hedder overskriften på sedlen, som fortsætter med håndskrevne bogstaver, der sirligt flugter linjerne på det linjerede papir:

'Jeg drømmer om at blive professionel fodboldspiller...'

Allerede i 2012 gik den første drøm i opfyldelse for drengen fra Lillerød, da han som 16-årig skiftede en tilværelse som talent i Brøndby IF ud med en millionkontrakt med mægtige Chelsea.

10 år som Chelsea-spiller senere blev den 26-årige danske landsholdsstjernes anden store - og måske endnu mere svimlende - drøm så opfyldt:

'... og spille for FC Barcelona,' slutter den 8-årige version af Andreas Christensen nemlig af med at skrive på papiret, som kan ses herover.

Det opsigtsvækkende klubskifte fra Chelsea til FC Barcelona, som i denne uge blev offentliggjort, er i det perspektiv så meget mere desto perfekt for Andreas Christensen, som da også på dagens pressemøde lignede en mand, der næsten ikke kunne tro sit eget held.

Soccer Football - LaLiga - FC Barcelona unveil Andreas Christensen - Ciutat Esportiva Joan Gamper, Barcelona, Spain - July 7, 2022 FC Barcelona new player Andreas Christensen is pictured during the unveiling REUTERS/Albert Gea
Soccer Football - LaLiga - FC Barcelona unveil Andreas Christensen - Ciutat Esportiva Joan Gamper, Barcelona, Spain - July 7, 2022 FC Barcelona new player Andreas Christensen is pictured during the unveiling REUTERS/Albert Gea Foto: ALBERT GEA
Vis mere

»Jeg er bare så stolt. Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det er stort at være her. Jeg er stolt at være en del af klubben,« sagde Christensen, da han torsdag blev præsenteret for fans og verdenspressen i den spanske storklubs trøje - som den kun sjette dansker i historien.

Den tidligere Chelsea-spiller har nu i de næste fire år, som kontrakten varer, mulighed for at udleve drømmen og spille sig ind i hjerterne på Barca-fansene på Camp Nou.

Som Michael Laudrup og Allan Simonsen - og mange andre stjerner, som engang var små drenge med store fodbolddrømme - har gjort det før ham.