Det schweiziske fodboldlandshold er overraskende klar til finaleturneringen i Nations League.

Søndag bankede schweizerne på eget græs Belgien med 5-2, efter at de belgiske gæster havde ført 2-0.

Resultatet betyder, at Schweiz i juni 2019 skal op mod Portugal, England og enten Frankrig eller Holland, når Nations League afgøres i en miniturnering for de fire bedste hold.

I kampens indledning var der intet, der tydede på, at søndagen skulle ende i en fest for det schweiziske hjemmepublikum i Luzern.

To gange inden for de første 20 minutter lynede Belgiens Thorgan Hazard til 1-0 og 2-0 og sendte belgierne på kurs mod den fjerde sejr af fire mulige i gruppen.

Da Schweiz samtidig havde tabt 1-2 på udebane til Belgien i oktober, skulle schweizerne nu score fire gange for at vippe belgierne væk fra gruppens førsteplads.

Selv om opgaven virkede umulig, så lod schweizerne sig ikke slå ud, og efter 25 minutters spil reducerede Ricardo Rodriguez til 1-2 på et straffespark.

Inden pausen slog hjemmeholdets Haris Seferovic til to gange, så Schweiz førte 3-2 efter første halvleg.

Efter en times spil kom det afgørende 4-2-mål, da Nico Elvedi snittede et indlæg over stregen. Fem minutter før slutfløjt cementerede Haris Seferovic den schweiziske sejr med sit tredje mål i opgøret.

Schweiz og Belgien slutter gruppen med hver ni point, men schweizerne slutter foran Belgien, da de er bedst i de indbyrdes kampe.

Island tabte samtlige fire kampe i gruppen og rykker ned i næste lag i Nations League.