Lasse Schöne scorede på et direkte frispark, da Ajax vandt og blev kåret som hollandsk mester.

Ajax kunne onsdag aften lade sig hylde med det hollandske mesterskab, da Ajax ude besejrede nedrykkede De Graafschap 4-1 i Æresdivisionen.

Dermed sluttede Ajax øverst i tabellen med 86 point foran PSV Eindhoven på andenpladsen med tre point færre.

Det er klubbens 34. mesterskab i alt, men det er første gang siden 2014, at Ajax bliver hollandsk mester.

Danske Lasse Schöne var med i startopstillingen hos Ajax, og han stjal billedet efter 37. minutter med en drømmescoring.

Ajax fik tilkendt et direkte frispark, og Schöne sørgede for at bombe bolden op i det ene målhjørne og bringe Ajax foran 1-0.

Hjemmeholdet fik udlignet tre minutter senere, men den hektiske afslutning på første halvleg kastede endnu en scoring af sig til Ajax.

Den stod Nicolás Tagliafico for efter forarbejde fra Hakim Ziyech.

Dermed gik Ajax til pausen foran 2-1, og med godt 20 minutter igen sørgede Dusan Tadic for 3-1, da han udnyttede et straffespark, og Tadic scorede også det sidste mål til 4-1.

Kasper Dolberg afløste Lasse Schöne hos Ajax efter en god time, mens Rasmus Kristensen tre minutter forinden var sendt på banen.

Der skulle et mindre mirakel til, hvis PSV Eindhoven skulle fravriste Ajax mesterskabet i sidste spillerunde, efter at Ajax senest slog Utrecht 4-1, mens PSV tabte.

PSV skulle vinde, og Ajax skulle tabe, men samtidig skulle PSV hente en forskel på 14 mål.

Dermed betød det mindre, at PSV hjemme besejrede Heracles 3-1.

Feyenoord sluttede på tredjepladsen langt efter Ajax og PSV, og Feyenoord slog i sidste runde Fortuna Sittard 4-1. Her scorede danske Nicolai Jørgensen to gange.

Nicolai Jørgensen bragte Feyenoord foran 2-1 efter 70 minutter og headede ni minutter senere Feyenoord foran 3-1.

Breda rykkede direkte ud af den bedste hollandske række efter sæsonen, mens De Graafschap og Excelsior sluttede under nedrykningsstregen og skal spille kampe om at undgå nedrykning.

Den sidste spillerunde i den hollandske Æresdivision afvikles onsdag.